Fintech fonds Velocity investeert € 1 miljoen in sociale crowdfunder Lendahand

Partner

Velocity Capital Fintech Ventures heeft crowdfunder Lendahand toegevoegd aan hun portfolio. In totaal investeert het fonds uit Driebergen EUR 1 miljoen in het crowdfundingplatform. Het geld zal worden aangewend om de groei van Lendahand te versnellen – tot op heden is reeds EUR 50 miljoen uitgeleend via de website – en de internationale expansie verder invulling te geven.

Willem Willemstein (Founder Velocity): “Wij geloven in het vermogen van ondernemers om impact te maken door middel van succesvolle business modellen. Lendahand heeft als grootste social impact investing platform van Nederland laten zien Europese investeerders en bedrijven in opkomende markten efficiënt en innovatief aan elkaar te kunnen koppelen. Velocity investeert dan ook graag in de verdere uitrol van deze bewezen aanpak”.Koen The (CEO Lendahand): “Sinds de start in 2013 is Lendahand ieder jaar met minimaal 50% gegroeid in volume. De eerste jaren hebben we het bedrijf gefinancierd met seed capital van angel investors. Nu we de start-up fase zijn ontgroeid en als scale-up met succes armoede bestrijden in ontwikkelingslanden, is het tijd voor een professionele investeerder met veel fintech ervaring, die het hart ook nog eens op de juiste plaats heeft. Met Velocity hebben we die combinatie gevonden en daar zijn we vanzelfsprekend heel blij mee!”.

Over Velocity

Velocity Capital Fintech Ventures is een nieuw fonds dat uitsluitend investeert in fintech bedrijven. Naast de directors van Velocity is het fonds gefinancierd door Nederlandse family offices met veel ervaring in het investeren in jonge bedrijven. Door gebruik te maken van diepgaande kennis en inzichten, selecteert het fonds wereldwijd innovatieve bedrijven in fintech-markten die sectoren structureel willen verbeteren. Velocity heeft daarbij altijd hetzelfde doel voor ogen: een aantal van ’s werelds meest veelbelovende fintechspelers stimuleren met financiering, expertise en unieke relaties om het potentieel maximaal te ontsluiten.

Lendahand

Lendahand is een online impact investing platform waar maatschappelijk bewuste beleggers kunnen investeren in ondernemers en duurzame initiatieven in opkomende economieën. Door nieuwe banen te creëren bij die bedrijven én mensen aldaar in staat te stellen hun toegang tot basisbehoeften te verbeteren, wordt armoede bestreden. Niet door te geven, maar door te investeren. Inmiddels hebben 5.000 investeerders ruim EUR 50 miljoen euro uitgeleend aan 2.500 ondernemers in 25 landen. Eind 2018 is Lendahand door IEX uitgeroepen tot beste crowdfundingplatform van Nederland.

Share Button