Beleggen in duurzame energie, welke kansen zijn er?

Steeds meer mensen kiezen voor een overstap op duurzame energie. Bij Easyswitch is dit ook mogelijk. Het is natuurlijk goed om naar de toekomst van onze aarde te kijken en om ook de bijbehorende actie te ondernemen. De trend is dat steeds meer mensen de overstap maken. Ook beleggers ontgaat dit niet en ze beleggen massaal in duurzame energie. De vraag is natuurlijk waar de grootste kansen liggen. Waar kun je het beste rendement behalen? Het is duidelijk een groeimarkt. Het aandeel duurzame energie zal van 20 procent nu doorgroeien naar 30 procent in 2020. Het is goed om je investeringen te laten groeien.

De grote investeringsbanken

De grote financiële partijen hebben besloten om hun investeringen in duurzame energie sterk te vergroten. Zo gaat Goldman Sachs maar liefst 150 miljard in de sector investeren en BNP Paribas 15 miljard. Wereldwijd zal er meer dan 300 miljard in de duurzame energiesector geïnvesteerd worden volgens het Internationaal Energie Agentschap. Er zijn kansen voor iedereen om ook mee te doen. Er komen namelijk ook beleggingsfondsen om rechtstreeks in duurzame energie te gaan beleggen. De sector zal veel banen creëren. Men verwacht binnen de duurzame energiesector 13 miljoen banen te hebben gecreëerd in 2020. Het is goed om te horen dat ook landen als China actief meedoen. Ze zullen maar liefst 360 miljard gaan investeren in de sector. Tot aan 2023 zal de duurzame energiemarkt met 40 procent per jaar groeien.

Bloomberg New Energy

Uit een rapport van Bloomberg New Energy maken we op dat de fossiele brandstoffen snel teruggedrongen worden. De nieuwe technieken van hernieuwbare en duurzame energie gaan de markt overnemen. Nu ze op grote schaal toegepast worden, worden ze ook steeds goedkoper. De wind- en zonne-energie gaat steeds goedkoper worden. Goedkoper dan bijvoorbeeld kolen. Het is een ontwikkeling welke we van harte toejuichen.

Direct rendement?

Het slimste is om zelf ook over te stappen op duurzame energie. Kies voor de beste energieleverancier van Nederland en kies voor duurzaam! Vaak is het mogelijk om een directe besparing te realiseren op de energienota. Op deze manier ontstaat er een direct rendement op de wisseling van energieleverancier. Wanneer daarnaast ook geld wordt geïnvesteerd in een duurzaam energiefonds is het mogelijk om er een rendement uit te halen. Natuurlijk zijn er risico’s bij beleggen. We hebben echter allemaal energie nodig. Zelfs met alle duurzame apparaten in onze huizen.

Share Button