Wat zijn de huidige trends binnen duurzaam beleggen?

Wellicht is het je al opgevallen, maar duurzaam beleggen is voor een op de vijf Nederlanders belangrijker geworden. Uit diverse onderzoeken die zijn uitgevoerd in opdracht van beleggingsfondsenhuis Schroders is gebleken dat beleggers steeds enthousiaster worden over duurzaam beleggen en dit heeft ook raakvlak op de Nederlandse samenleving, maar waarom? In dit artikel zal er kort stilgestaan worden over de huidige trends binnen duurzaam beleggen en waarom dit rendabel blijkt te zijn. Mocht je een belegger zijn, maar heb je nooit overwogen om te beleggen in duurzame projecten, dan is het zeker nu het moment om in te stappen in duurzaam beleggen.

Beleggen in aandelen van duurzame bedrijven

Het is steeds populairder om te beleggen in bedrijven die duurzaamheid als grootste kenmerk hebben. Uit het onderzoek is namelijk gebleken dat handelen in aandelen waar duurzame bedrijven in betrokken zijn meer financieel voordeel opleveren. Dit is natuurlijk het uiteindelijke resultaat dat je wilt bereiken met handelen in aandelen en daarom is het ook interessant om hieraan mee te doen. Siemens is bijvoorbeeld de marktleider als het gaat om duurzaamheid en dit kan men ook terug zien in de aandelen die zijn aangeschaft in de afgelopen vijf jaar. Een ander mooi voorbeeld is bijvoorbeeld de ING bank. Het moge dus duidelijk zijn dat duurzaam beleggen zeker aan te raden is en dat het financieel voordeel oplevert als je hierin hebt of gaat beleggen.

Waar kan ik mijn aandelen in duurzame bedrijven beleggen?

Op het internet kun je diverse online brokers vinden, maar je wilt natuurlijk ook in zee gaan met een duurzaam beleggingsbedrijf. Kosteloos aandelen handelen leek vroeger niet te kunnen, maar tegenwoordig is dit wel mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld bij een duurzaam bedrijf als Tradelot kosteloos aandelen handelen. Tradelot is een exclusieve partner van de JFD Bank. Dit geeft al aan dat het bedrijf te vertrouwen is en mee doet met de laatste trends op het gebied van duurzaam beleggen. Het kan natuurlijk zo zijn, dat je nog steeds niet precies weet wat duurzaam beleggen nu precies inhoudt, maar dit is geen probleem. Het is in dit geval aan te raden om contact op te nemen met de online broker om zodoende informatie te krijgen zodat je de juiste beslissing kunt nemen.

Share Button