bunq geeft gebruikers de keuze om duurzaam te investeren door samenwerking met Oneplanetcrowd

bunq en Oneplanetcrowd gaan samenwerken. Deze samenwerking is ontstaan uit de overtuiging dat de financiële sector de sleutel tot verduurzaming in handen heeft. De Europese challenger bank bunq zet dit door en geeft vanaf vandaag haar gebruikers de mogelijkheid om duurzaam te investeren via het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd.

“Bij bunq hebben we transparantie hoog in het vaandel staan: wij hebben geen nare praktijken te verbergen. Omdat bunq en Oneplanetcrowd allebei een duurzame impact willen maken, slaan we graag de handen ineen. We zijn blij om onze gebruikers de mogelijkheid te bieden om iets goeds met hun geld te doen en te investeren in de duurzame projecten van Oneplanetcrowd”, zegt oprichter en CEO Ali Niknam.

bunq geeft haar gebruikers vanaf vandaag de mogelijkheid om in de duurzame projecten van Oneplanetcrowd te investeren. bunq biedt bunq gebruikers die investeren via Oneplanetcrowd ruim 30% voordeel op de normale beheervergoeding. Investeren is al mogelijk vanaf 250 euro.

“We zijn zeer verheugd met deze samenwerking die ons nog meer slagkracht geeft om duurzame ondernemers te financieren. We merken een groeiende vraag bij particuliere investeerders om een eigen beleggersportefeuille samen te stellen, zonder tussenkomst van een fondsmanager of adviseur. Het is voor deze groep erg belangrijk dat zij voor een deel van hun vermogen zelf kunnen bepalen waar ze willen dat de duurzame verandering versneld wordt. Bij Oneplanetcrowd kunnen ze dit doen door ook zelf te bepalen in welk project of bedrijf ze investeren, en hoeveel. Deze keuzevrijheid past goed bij de bunqers die immers al klant zijn van Bank of The Free, zegt co-founder Coenraad de Vries.

Dankzij de samenwerking helpen bunq en Oneplanetcrowd ondernemers vanaf vandaag met de volgende stap in het groeien van hun bedrijf. Zo dragen de fintechbedrijven bij aan een positieve impact op mens en milieu.

Over Oneplanetcrowd

Oneplanetcrowd is het leidende duurzame crowdfundingplatform van Europa. Sinds de start in 2012 hebben op Oneplanetcrowd ruim 30.000 actieve investeerders in meer dan 200 duurzame ondernemingen geinvesteerd. Investeerders maken dubbel rendement: zowel financieel als maatschappelijk. Voor meer informatie zie www.oneplanetcrowd.com

Over bunq

bunq is Bank of The Free. Een volledig onafhankelijke bank die traditioneel bankieren bevrijdt van grenzen en obstakels. Geen kantoorbezoeken, geen rijen, geen papierwerk, maar directe toegang vanaf een mobiele telefoon. Gebruikers kunnen rekeningen delen met wie ze maar willen en overal betalen met Maestro en Mastercards, waar ook ter wereld.

bunq is in 2012 opgericht door Ali Niknam (1981), die als eerste in meer dan 35 jaar een Europese banklicentie wist te verkrijgen. Zijn doel is om het traditionele bankwezen radicaal te veranderen en hij heeft, als diens enige investeerder, €40.9m in bunq geïnvesteerd. In 2017 groeide het totaal aan tegoeden van gebruikers met 800%, een groei die elke dag verder toeneemt.

Share Button