Groenfonds Regionaal Duurzaam hervat uitgifte participaties.

Groenfonds Regionaal Duurzaam geeft – na een pauze van enkele maanden – opnieuw participaties uit. Dit betekent dat iedereen per direct weer kan investeren (met belastingvoordeel) in duurzame projecten die Nederland groener maken. De komende tijd focust het fonds op zes nieuwe zonne-projecten en één geothermieproject. “Met deze projecten kan het fonds verder doorgroeien”, licht fondsadviseur Johan Swager toe. “Daarbij gaan we langdurige verbintenissen aan met marktleiders op het gebied van zonnedaken en geothermie.”

Investeringen

Een goed voorbeeld is de samenwerking met Rooftop Energy. Samen met hen realiseert Groenfonds Regionaal Duurzaam zonneproject Bavelse Berg. Hierbij verrijst een grootschalige zonneweide op een afvalberg in Breda. De financial close van het project vond plaats op 1 juli, waarna de bouw direct van start is gegaan. Een andere nieuwe partner is Sunrock, een van de koplopers wat betreft het ontwikkelen en realiseren van zonneparken op logistiek vastgoed. Groenfonds Regionaal Duurzaam investeert € 10 miljoen in een groot project, waarbij daken van distributiecentra worden voorzien van duizenden zonnepanelen. Ook wordt er € 4 miljoen in het project Duurzaam Voorne geïnvesteerd, hierbij wordt een glastuinbouwgebied van circa 100 hectare verwarmd door middel van geothermie.

Beleggen met belastingvoordeel

Naast bovenstaande projecten investeert Groenfonds Regionaal Duurzaam de komende tijd nog in een vijftal zonneprojecten. Onder meer in Houten en Lelystad. Ook hierbij kiest Meewind voor samenwerking op de langere termijn. “We werken met betrouwbare partijen en de projecten zijn heel transparant”, aldus Swager. “Bovendien maken we gebruik van bewezen technieken. Daardoor zijn de risico’s beperkt.”

Over Groenfonds Regionaal Duurzaam

Groenfonds Regionaal Duurzaam is opgericht in 2012 en heeft een verwacht rendement van 4-5%. Het Meewind-fonds telt ruim 3500 participanten, die gezamenlijk meer dan 30 duurzame energieprojecten mogelijk hebben gemaakt. Het totaal belegd vermogen van het fonds bedraagt ruim € 50 miljoen. Participanten kunnen vanaf € 1.030,- instappen in het fiscale groenfonds, waarbij particuliere beleggers kunnen profiteren van een belastingvoordeel. Ook maandbeleggen (vanaf € 25,- per maand) is mogelijk.

Pauze

De fondsmanager legt tot slot nog even de tijdelijke uitgiftestop van participaties uit. “Dat is een bekend fenomeen bij fiscale groenfondsen. De overheid eist namelijk dat een groenfonds voor ten minste 70% investeert in projecten die beschikken over een groenverklaring. Soms betekent het dat je moet wachten tot er weer nieuwe goedkeurde projecten voorbijkomen. En die projecten zijn er inmiddels weer.”

Share Button