Wire Group lanceert het Wire Private Markets Fund – A conscious wealth solution

Bron
Wire Group

Partner

Met de groeiende vraag naar een toegankelijke, vereenvoudigde manier van Impact Investeren en de positieve toename van het aantal impactfondsen wereldwijd, ziet Wire Group het Wire Private Markets Fund (“WPMF”) als logische en katalytische stap om haar investeringsexpertise te bundelen in een kwalitatief sterke impactportfolio-oplossing.

WPMF dient als een unieke, toegankelijke en professionele oplossing voor particulieren en instituten om vermogen te investeren in regeneratie van natuurlijk en menselijk kapitaal. WPMF zal investeren in een internationaal gespreide portefeuille van 10-15 van de beste private equity impact fondsen, wat neerkomt op een bereik van 150-250 impact bedrijven.

WPMF investeert in verschillende high impact thema’s zoals duurzame voeding en landbouw, schoon water en toegang tot schone energie. Naast een aantrekkelijk financieel rendement streeft WPMF naar een ‘impact multiple van 2’, ofwel: de ambitie dat elke geïnvesteerde euro 2x maatschappelijke waarde realiseert. Daarnaast zet het fonds in op een actieve bijdrage aan Bewust Vermogen door met zowel haar investeerders als fondsen in gesprek te zijn over de meest optimale manieren voor het creëren van meervoudige waarde.

WPMF maakt onderdeel uit van de Wire Group, een impactspecialist die sinds 2010 actief is op het gebied van impact investeren en Bewust Vermogen. Wire Group heeft voor klanten de afgelopen jaren >600 internationale impact fondsen geanalyseerd en 30 investeerders begeleid bij hun impact investeringen.

Share Button