Beleggen in duurzaam vastgoed: hoe doe je dit en wat is het gemiddelde rendement?

Je hoort het steeds vaker, mensen besluiten om in duurzaam vastgoed te gaan beleggen. Dit heeft natuurlijk voordelen, maar hoe doe je dit en wat is het gemiddelde rendement? Om hier antwoord op te geven zullen we hieronder kort antwoord geven op bovenstaande vragen. Tot slot zullen we het ook hebben over een nieuw wetsvoorstel voor het beleggen in vastgoed. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Hoe kun je beleggen in duurzaam vastgoed

Veel mensen besluiten om te investeren in duurzaam vastgoed. Onder duurzaam vastgoed worden diverse mogelijkheden bekeken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je belegd in vastgoed met zelfopwindende energie. Hierbij hoef je minder energiekosten te betalen en kun je heerlijk genieten van de vele voordelen die hiermee gepaard gaan. Het is tevens een aanrader, want diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het effect een stuk beter is. Als je je eigen woning wilt verduurzamen, dan kun je daarvoor vaak een hypotheek aanvragen bij je bank. Triodos is vaak een goede optie als je wilt verduurzamen. Triodos hypotheek aanvragen? Dat kan via Ikbenfrits.

Wat is het gemiddelde rendement

Het gemiddelde rendement is moeilijk te bepalen, want dit is afhankelijk van een aantal factoren. Om deze reden is het aan te raden om voor de investering altijd een plan te schrijven met daarin de percentages. Hierdoor weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast haal je natuurlijk ook rendement op de energie dat je bespaart als je besluit om bijvoorbeeld zonnepanelen te installeren. Hierdoor moet je in het begin wel meer hypotheek vragen, maar over het algemeen verdient dit zich wel terug. 

Houd rekening met nieuwe wetgeving

Momenteel ligt er een wetsvoorstel die ingaat op het vastgoed. Zo wordt het minder voordelig om te investeren in vastgoed als je puur kijkt vanuit privé. Box 3 wordt in dat geval meer belast en daarom is het goed om hier rekening mee te houden als je op het punt staat om hierin te investeren. Sta jij op het punt om te investeren? Dan is het zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld contact opnemen met een belastingadviseur gespecialiseerd in de inkomstenbelasting.

 

Share Button