ABP investeert in slimme ‘Smart City’-parkeeroplossingen

Bron
ABP

Minder verkeersopstoppingen, minder geparkeerde auto’s én minder uitstoot in steden. Daar draagt Interparking, één van de grootste aanbieders van parkeeroplossingen in Europa, aan bij. ABP maakte vandaag bekend dat het een belang van 39% in het bedrijf neemt. Hiermee dragen we onder meer bij aan het ‘Smart City ecosysteem’ en geven we vorm aan het voornemen meer te investeren in infrastructuur.

ABP neemt het belang in Interparking over van het Canada Pensioen Plan Investment Board (CPIBB), dat belegt voor Canadese pensioenfondsen. Met de parkeeroplossingen die het bedrijf aanbiedt, speelt Interparking een belangrijke rol in de zogenaamde ‘Smart City ecosystemen’ – een samenspel van digitale oplossingen, infrastructuur en dienstverlening. Met als doel: het vergroten van onder meer economische groei en duurzaamheid.

Minder uitstoot

Volgens Patrick Kanters, Managing Director Private Investments bij APG (de uitvoeringsorganisatie van ABP), is dit een investering die goed aansluit op het duurzaam en verantwoord beleggingsbeleid van ABP. Kanters: ‘Interparking draagt bij aan minder verkeersopstoppingen in steden en minder geparkeerde en rondrijdende auto’s op straat. Dat leidt ook tot minder uitstoot in steden. Het bedrijf onderneemt bovendien diverse activiteiten om duurzaamheid te bevorderen en werkt CO2-neutraal in alle landen waar het actief is, onder meer door de plaatsing van zonnepanelen op locaties. Ook installeert het bedrijf laadstations om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte voor het laden van elektrische auto’s.’

Markthal Rotterdam

Wie weleens een bezoekje brengt aan de Markthal in Rotterdam, kent ongetwijfeld de bijbehorende parkeergarage. Zomaar één van de 950 locaties waar Interparking zo’n 415.000 parkeerplaatsen exploiteert. Verdeeld over 416 steden in 9 Europese landen. De parkeergarage ‘Markthal’ in Rotterdam won de European Parking Award in de categorie new parking structures en is illustratief voor de duurzame en innovatieve manier waarop het bedrijf naar parkeeroplossingen kijkt. Denk aan LED-verlichting, laadpunten voor elektrische auto’s en mogelijkheden tot car sharing.

Share Button