Febelfin duurzaamheidslabel voor Kempen fondsen

Vier fondsen van Kempen mogen vanaf vandaag het Febelfin duurzaamheidslabel dragen. De Belgische organisatie Febelfin heeft in overleg met haar stakeholders een kwaliteitsnorm uitgewerkt voor duurzame financiële producten, waaronder beleggingsfondsen. Voldoen producten aan deze norm, dan ontvangen ze het duurzaamheidslabel. Het label staat garant dat de fondsen duurzaam en maatschappelijk verantwoord beleggen.

Met de kwaliteitsnorm en het duurzaamheidslabel kunnen consumenten erop vertrouwen dat ze niet beleggen in zeer schadelijke bedrijfsactiviteiten, maar wél in bedrijven met een duidelijke duurzaamheidsstrategie en een transparant beleid over kwesties waarover maatschappelijk debat bestaat.

De volgende vier fondsen hebben het duurzaamheidslabel ontvangen:

  • Kempen (Lux) Euro Sustainable Credit Fund
  • Kempen (Lux) Global Property Fund
  • Kempen (Lux) Global Small-cap Fund
  • Kempen (Lux) Sustainable European Small-cap Fund

Het keurmerk is een belangrijke randvoorwaarde om actief te zijn op de Belgische markt, zegt Loes Wingens, director Wholesale Distribution bij Kempen Capital Management. ‘Het behalen van het Febelfin label is een zeer belangrijke mijlpaal voor Kempen in België. Het keurmerk is een begrip. De norm is mede ontwikkeld met verschillende Belgische banken. Zij committeren zich dan ook aan het gebruik ervan en een aantal van hen heeft reeds aangegeven dat zij voor hun duurzame propositie enkel nog met fondsen wensen te werken die in het bezit zijn van het keurmerk. Hiermee creëert Febelfin duidelijkheid over duurzaamheid in de Belgische markt. Bij Kempen investeren we in verantwoorde beleggingen voor de lange termijn en zijn we overtuigd dat actieve betrokkenheid van aandeelhouders over de hele linie bijdraagt aan positieve veranderingen.’

Meer informatie omtrent het Febelfin duurzaamheidslabel staat op de website www.towardssustainability.be

Share Button