Europese challenger bank bunq gaat bomen planten wanneer je betaalt

Bron
Bunq

bunq maakt een groene lifestyle mogelijk met de introductie van de bunq Green Card: een metal card gemaakt voor mensen die de wereld groener willen maken. Voor elke €100 die je met de pas uitgeeft plant bunq een boom. Onderzoek toont aan dat 88% van alle consumenten behoefte heeft aan een merk dat hen helpt een verschil te maken in hun dagelijks leven. bunq komt hieraan tegemoet door de bunq Green Card te introduceren en consumenten in staat te stellen een groene planeet te creëren zonder enige moeite. De Europese challenger bank, die bekend staat om haar hechte community, lanceerde onlangs een beperkte oplage Founders Cards.

We zijn zeer enthousiast om bunq Green Card te introduceren. Dankzij de bunq Green Card kan je een groene toekomst creëren, zonder enige moeite. Iedereen die zich deze Green Thursday aanmeldt wordt een Green Card Founder en ontvangt een speciaal genummerde editie van de Green Card“, zegt oprichter en CEO Ali Niknam.

Bomen planten is een van de meest eenvoudige manieren om het milieu positief te beïnvloeden. Een boom voorziet in schone lucht, compenseert voor de uitstoot van schadelijke stoffen en biedt vele diersoorten een thuis. Dankzij een samenwerking met Eden Reforestation Projects bouwt bunq aan een groenere planeet, door een boom te planten voor elke €100 die met de bunq Green Card wordt uitgegeven. Bomen die door Eden Reforestation Projects worden geplant nemen in hun levensduur van gemiddeld 25 jaar 308kg CO2 op. Een gebruiker die elke maand €1.000 uitgeeft zal binnen 5 jaar al gaan compenseren voor zijn volledige jaarlijkse CO2-voetafdruk.

bunq Green Card laat gebruikers van hun dagelijkse uitgaven een groene lifestyle te maken. De pas zelf is ook duurzaam: met een geldigheid van 6 jaar gaat deze pas 50% langer mee dan een plastic pas en de verzendverpakking is gemaakt van recyclebare materialen. Om op de hoogte te blijven van de groene impact die ze gemaakt hebben, krijgen bunq Green Card gebruikers maandelijkse updates waarin ze zien hoe zij bijdragen aan een groenere toekomst.

Onlangs konden 1.000 klanten van welke Europese bank dan ook de Founders Edition van deze Mastercard creditcard bestellen. Nadat ze geld op de metal card hebben gestort, kan deze worden gebruikt voor online en offline betalingen. Gebruikers profiteren van de voordelen van een creditcard die wereldwijd wordt geaccepteerd, zonder de last van schulden. Bovendien zijn ze altijd gegarandeerd van de echte wisselkoers en kunnen ze overal ter wereld gratis van een pinautomaat gebruikmaken. Zodra alle Founders Cards zijn geclaimd, zal bunq de bunq Green Card officieel op de markt brengen.

bunq is momenteel actief in 30 Europese markten en wordt gezien als onderdeel van de 4 grootste Europese challengers, samen met N26, Revolut en Monzo. bunq is de eerste Europese challenger bank die een duurzame metal card introduceert. bunq Green Card ondersteunt Apple Pay in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België, Oostenrijk, Spanje, Italië en Ierland en Google Pay in Duitsland, Frankrijk, België, Ierland, Spanje en Italië.

Over bunq

bunq is Bank of The Free. Een volledig onafhankelijke bank die het leven makkelijk maakt. Geen kantoorbezoeken, geen rijen, geen papierwerk, maar directe toegang vanaf een mobiele telefoon. Gebruikers kunnen rekeningen delen met wie ze maar willen en overal betalen met Maestro en Mastercards, waar ook ter wereld.

bunq is in 2012 opgericht door Ali Niknam (1981), die als eerste in meer dan 35 jaar een Europese banklicentie wist te verkrijgen. Zijn doel is om het traditionele bankwezen radicaal te veranderen en hij heeft, als diens enige investeerder, €44.9m in bunq geïnvesteerd. Het meest recent bekend gemaakte totaal aan gebruikerstegoeden bedraagt €211.152.900, gebaseerd op de tegoeden van december 2018. Dat jaar zag een verdubbeling van het totaal aan gebruikerstegoeden, een groei die elke dag verder toeneemt.

bunq is momenteel beschikbaar in 30 Europese markten: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje, Frankrijk, België, Ierland, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen en IJsland.

 

Share Button