Angélique Laskewitz wil duurzaam beleggen mainstream maken

Duurzaam beleggen wint steeds meer terrein. Het levert zelfs meer rendement op dan regulier investeren, zegt directeur Angélique Laskewitz van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling. Ze wil verzekeraars, banken en pensioenfondsen overtuigen to do the right thing. En een vrouwenquotum? ‘Ik ben het wel gewend de enige vrouw in het gezelschap te zijn.’

‘Duurzaam beleggen wint langzaam maar zeker terrein. Het is ondertussen zelfs aangetoond dat je met duurzaam beleggen meer rendement behaalt dan met niet-duurzame beleggingsfondsen.’

Je inzetten voor een betere wereld: het is iets dat Angélique Laskewitz (53), directeur van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO), met de paplepel heeft ingegoten gekregen. Al klinkt dat ‘misschien een beetje soft’, en heeft ze het in haar huidige functie liever over ‘het verduurzamen van de financiële markt’. Wat in de praktijk nog een lange weg te gaan blijkt, ‘al zijn we ondertussen heel wat verder dan tien jaar geleden’.

Lees het volledige artikel

Share Button