Kempen start met het volgen van aandelen in de duurzame energie sector

Met trots maakt Kempen & Co (Kempen) bekend dat zij start met het schrijven van onderzoeksrapporten over ondernemingen die actief zijn in de renewable energy sector. Deze stap past binnen Kempens strategie van specialisatie en focus op specifieke industrieën en sluit aan bij de significante groei die Kempen verwacht in de markt voor hernieuwbare energie. De vier ondernemingen waar onderzoek naar is gestart zijn: Greencoat UK Wind, Greencoat Renewables, NextEnergy Solar en Bluefield Solar.

Het onderzoeksteam bestaat uit Kempen & Co’s aandelenanalisten Charles Maynadier, Juri Zanieri en Stuart Gillies; een team met jarenlange ervaring binnen de infrastructuur-sector. Door deze stap biedt Kempen institutionele beleggers toegang tot toegewijd hoogwaardig aandelenonderzoek naar ondernemingen in de duurzame energie sector.

Charles Maynadier, aandelenanalist bij Kempen & Co licht toe: ‘Bij Kempen geloven we dat de wereldwijde energiesector momenteel met twee grote uitdagingen wordt geconfronteerd; enerzijds de noodzaak om aan de stijgende vraag naar energie te voldoen en anderzijds het verminderen van de CO2-uitstoot. Hierbij geloven we dat we aan de vooravond staan van een energietransitie naar koolstofarme energiebronnen en toenemende elektrificatie van de samenleving. Wij zien de vraag naar onderzoek met betrekking tot aandelen die in deze transitie technologische oplossingen bieden sterk groeien.

Elbert Rodenburg, Managing Director Securities bij Kempen & Co: ‘We zijn erg enthousiast om aan de slag te gaan met aandelenonderzoek binnen de duurzame energie sector. Door deze stap spelen we in op de verdere professionalisering van de relatief jonge markt van hernieuwbare energie. We hebben een kundig, ervaren team samengesteld met veel marktkennis en expertise om het aandelenonderzoek in deze sector tot een succes te brengen.’

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Europese vastgoedondernemingen, Life Sciences & Healthcare-ondernemingen, Local Alpha aandelen, Infrastructuur, FIG en FinTech, ten behoeve van institutionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.

Share Button