3.000 zorgverleners ontvangen bloemen met behulp van crowdfunding-initiatief BloemetjevoordeZorg.nl

De Nederlandse bloemensector is een van de vele sectoren die door de gevolgen van de Coronacrisis hard getroffen wordt. Doordat de export van bloemen nagenoeg tot stilstand is gekomen wordt tot 70% van de oogst vernietigd. Het initiatief Bloemetje voor de Zorg is tot stand gekomen om vernietiging tegen te gaan en de bloemen te schenken aan zorgverleners in ziekenhuizen en zorginstellingen in heel Nederland.

Initiatief Bloemetje voor de Zorg

Ilse Nouwen-Zwinkels: “Als dochter van een voormalig rozenkweker gaat het me aan het hart dat miljoenen bloemen op dit moment worden vernietigd. In eerste instantie kocht ik zelf 50 bossen bloemen bij een bevriende kweker en bracht die met ons gezin – met natuurlijk de gepaste afstand – langs bij familie en vrienden. Ik kreeg zoveel positieve reacties en realiseerde me dat dit op grotere schaal een nog mooier effect kan hebben. We zijn onze zorgverleners ontzettend dankbaar voor hun inzet in deze moeilijke tijd en hoe fijn is het dan als je dat kunt laten merken door een bloemetje? Ik ben toen in mijn netwerk wat gaan rondbellen en zo is dit initiatief tot stand gekomen.

Eerste doel binnen 24 uur behaald

Na een korte brainstorm op zondag 22 maart werd direct actie ondernomen en was de website voor de crowdfundingactie binnen een dag live. Maandag werd het eerste doel al behaald en werden met behulp van vele donateurs op www.bloemetjevoordezorg.nl, 500 boeketten aangeboden aan alle zorgverleners van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Dinsdag hebben de zorgverleners van Bravis in Bergen op Zoom en Roosendaal een bedankje in de vorm van een bloemetje ontvangen

Inmiddels staat de teller op 3.000 bossen bloemen, door schenkingen van zowel particulieren als het bedrijfsleven, waaronder Diversey, professionele hygiëne- en reinigingsoplossingen.

Deze week zullen bloemen worden bezorgd bij het Amsterdam VUmc, Maasstad Ziekenhuis Rotterdam en het Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordwijk. Bloemetje voor de Zorg is in contact met meerdere ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland om ook daar zorgverleners een hart onder de riem te steken.

Wil je ook ons zorgpersoneel bedanken en tegelijkertijd de kwekers in Nederland steunen? Bezoek www.bloemetjevoordezorg.nl.

Share Button