ACTIAM winnaar twee Refinitiv Lipper Awards met duurzame mixfondsen

Bron
ACTIAM

Vermogensbeheerder ACTIAM heeft twee Refinitiv Lipper Awards gewonnen. In navolging van vorig jaar won ACTIAM opnieuw twee prestigieuze awards. Dit jaar is ACTIAM Refinitiv Lipper Fund Awards 2020 ‘Winnaar Nederland’ met het ACTIAM Duurzaam Mixfonds Offensief (beste fonds op een 3-jaars basis) en Group Awards 2020 Winnaar Nederland met de ACTIAM Mixed Assets fondsen (beste groep fondsen op 3-jaars basis).

2020 Refinitiv Lipper Fund Awards

Robert Jenkins, Head of Research bij Lipper, Refinitiv: “Met de Refinitiv Lipper Fund Awards zetten we jaarlijks uitzonderlijk vermogensbeheer in het zonnetje. In een jaar van ingrijpende veranderingen in de wereldeconomie, het klimaat/milieu en de politiek, is het nog nooit zo belangrijk geweest om beleggingen toe te toevertrouwen aan getalenteerde en ervaren professionals. De Refinitiv Lipper Fund Awards erkennen die uitzonderlijke vermogensbeheerders- en fondsmanagers die deze uitdagende veranderingen het hoofd bieden en toch positieve rendementen weten te behalen. Als Refinitiv feliciteren wij de 2020 Refinitiv Lipper Fund Award winnaars voor het leveren van uitzonderlijke rendementen voor hun klanten en wensen ACTIAM veel succes voor de toekomst.”

Toekomstgerichte beleggingsaanpak

Dennis van der Putten, Director Sustainability & Corporate Strategy bij ACTIAM: ”De ACTIAM-mixfondsen beleggen in obligaties, wereldwijde aandelen en in aandelen van Europese vastgoedondernemingen. Onze toekomstgerichte aanpak gericht op de transitie naar een duurzame samenleving, levert zowel financieel als sociaal rendement. Wij zijn dan ook trots dat wij op 3-jaarsbasis onder verschillende economische omstandigheden dit resultaat hebben neergezet en zien de Refinitiv Lipper Awards als een waardevolle erkenning van onze inspanningen.”

Over de Refinitiv Lipper Fund Awards

De Refinitiv Lipper Fund Awards, die jaarlijks worden uitgereikt, belichten fondsen en fondshuizen die uitblonken in het leveren van consistent sterke, voor risico gecorrigeerde rendementen ten opzichte van vergelijkbare aanbieders. De Refinitiv Lipper Fund Awards zijn gebaseerd op de Lipper Leader for Consistent Return rating, wat een voor risico gecorrigeerde prestatiemaatstaf is, die wordt berekend over 36, 60 en 120 maanden. Het fonds met de hoogste Lipper Leader for Consistent Return (Effective Return) in elke in aanmerking komende classificatie wint de Refinitiv Lipper Fund Award. Bezoek www.lipperfundawards.com voor meer informatie. Hoewel Refinitiv Lipper redelijke inspanningen levert om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de hierin opgenomen data te garanderen, wordt de nauwkeurigheid niet gegarandeerd door Refinitiv Lipper.

Share Button