‘Waardering’ centraal in zomereditie New Financial Magazine

Waardering. Dat is het thema van de zomereditie van het New Financial Magazine, een uitgave van de stichting New Financial Forum.

Als er één ding is wat ons de coronacrises (en daarvoor de financiële crisis) heeft geleerd, dan is het wel dat alles van echte waarde gratis is. Denk aan compassie, saamhorigheid, een glimlach, een aanraking, pretoogjes van een kind, mededogen, zonnestralen op je huid, een stromende rivier, het geluid van kwetterende vogels in de morgen, de wind in je gezicht en gezondheid. Deze lijst is bijna oneindig. Uiteraard kan geld een uitstekend hulpmiddel zijn om iets te bereiken waar mensen, dieren en planten bij gebaat zijn, maar het wezenlijke waar we naar verlangen heeft niets met geld te maken.

De corona-epidemie heeft veel mensen veel leed berokkend. Tegelijkertijd heeft het ook duidelijk gemaakt dat de meeste mensen naar iets anders verlangen dan we met zijn allen gebouwd hebben. Eeuwigdurende economische groei is een lachertje, sterker nog, je hebt sowieso helemaal niets aan een groeiende economie als deze mede is gebaseerd op de fabricage van wapens, het toenemend gebruik van antidepressiva, etc. Of als onze groeiende economie ten koste gaat van de gezondheid van de planeet, ook als het uit ons zicht gebeurt, of dat de economie groeit dankzij kinderhanden of slaven. Zolang we de gezondheid van de planeet in gevaar brengen, hebben we niets aan groei, sterker nog, doen we absoluut geen recht aan de oorspronkelijke betekenis van economie (zorgen dat het huis gezond blijft).

Deze zomereditie biedt volop inspiratie, best practices en scherpe inzichten om er samen voor te zorgen ons huis gezond te houden. Neem bijvoorbeeld het interview met de betekenisvolle bankier Jasper van Brakel, de oproep van Heidi Leenaarts (United Economy), Het Manifest of Enough van Eline Hesse (Petrol Dollars for a Different Engine), de concrete lessen uit de permacultuur van Amba Zeggen en Gé Visser, het interview met sociaal ondernemers Frans de Bie en Peter van Hofweegen (ITvitae), het nieuwe economische perspectief van Maarten Nijman (ONE) of de oproep van Bert Rorije om de financië sector in de doe-modus te krijgen.

Uiteraard is er ook in deze editie een interview met een financieel dienstverlener aan zijn of haar keukentafel. Dit keer: Faisal Setoe (HDI Global Specialty). “Wat is er mooier om een bijdrage te leveren aan de transitie naar een zinvol bedrijf?”

Share Button