Oneplanetcrowd ziet crowdfunding weer aantrekken

Crowdfundingplatform Oneplanetcrowd krijgt weer meer financieringsaanvragen van ondernemers en particulieren durven weer te investeren. Na een moeilijke periode direct na de lock down werd ook de crowdfunding markt fors geraakt. In maart en april liep het aantal voorstellen terug, maar Oneplanetcrowd merkt dat er nu weer meer aanvragen binnenkomen. Ook de particuliere beleggers weten hun weg weer te vinden naar het platform. “We merken zelfs een nieuw elan waarbij de crowd uitspreekt samen te willen mee-financieren met wat soms al de ‘wederopbouw’ wordt genoemd aldus Coenraad de Vries, managing partner bij Oneplanetcrowd.

Uit cijfers van CrowdfundingCijfers.nl blijkt dat in april 60% minder gecrowdfund werd dan in dezelfde maand vorig jaar. In mei was dat verschil met een jaar eerder 38%.

Duurzaam uit de crisis

Met name het financieren van ondernemers die duurzame oplossingen bieden is daarbij populair. Men lijkt samen en duurzaam uit deze crisis te willen komen. De Vries: “Daarnaast merken we dat particulieren gezien de situatie op de wereldwijde beurzen, waar natuurlijk forse verliezen zijn geleden, crowdfunding juist nu een goede aanvulling kan zijn op hun beleggingsportefeuille.” Het spaartegoed van de consument is daarbij afgelopen tijd enorm gestegen, door de verminderde uitgaven tijdens de lockdown, meldt Het Financieele Dagblad (28/05/2020).

Binnen vijf uur vol

Dat het vertrouwen weer groeiende is laten de ondernemers van stadswijnhuis Chateau Amsterdam zien. Zij haalden onlangs via Oneplanetcrowd binnen vijf uur het maximale bedrag van hun crowdfundingcampagne op.

Meer financieringsaanvragen door coronacrisis

Oneplanetcrowd krijgt inmiddels weer een groeiend aantal financieringsvragen van duurzame MKB-ondernemers. Met name doordat banken veel terughoudender zijn geworden, maar er zijn ook bedrijven die nu juist in de crisistijd het verschil willen maken en door willen groeien. Zeker bedrijven in sectoren die het nu commercieel voor de wind hebben, zoals VanMoof. Er is nu grote vraag naar hun elektrische fietsen als alternatief vervoermiddel. Maar een onderneming als Chateau Amsterdam zet ook zijn groei door. “Zo zie je dat zowel aan de ondernemers-, als aan de investeerderskant de wil is om duurzaam uit deze crisis te komen” aldus de Vries.

Share Button