Kempen lanceert duurzaam dividendfonds

Kempen Capital Management (Kempen) lanceert vandaag het Kempen Sustainable Global High Dividend Fund. De introductie van dit nieuwe fonds is een belangrijke aanvulling op het huidige palet aan dividendproducten dat Kempen in de markt aanbiedt. Deze duurzame dividendoplossing is tot stand gekomen in samenwerking met onze klanten, die op zoek zijn naar directe inkomsten in een duurzamere beleggingswereld.

Joris Franssen en Dimitri Willems, beiden senior portfolio manager, zijn binnen het dividendteam het eerste aanspreekpunt voor het nieuwe product. Ondanks dat het aanbod wordt uitgebreid met een duurzame variant zien zij het nieuwe fonds niet als een breuk met het verleden. Willems: ‘ESG is al jaren een van de bouwstenen van onze beleggingsstrategie. Wij geloven dat bedrijven die goed scoren op ESG-criteria op de langere termijn beter presteren. Als actieve belegger nemen we onze verantwoordelijkheid om met bedrijven de dialoog aan te gaan om zo positieve veranderingen aan te moedigen en te bewerkstelligen. In vergelijking met onze andere dividendfondsen hanteert het Kempen Sustainable Global High Dividend Fund een andere samenstelling van het beleggingsuniversum. De duurzame dividendoplossing past namelijk strengere uitsluitingscriteria toe in het selectieproces.

Ook de overige pilaren onder de dividendstrategie staan nog als een huis. Franssen: ‘De kern van ons team is al 20 jaar bij elkaar. Intensieve gesprekken met bedrijven waarin we beleggen of willen gaan beleggen zijn al twintig jaar de basis geweest van onze werkwijze. Onze klanten verwachten een breed gespreide wereldwijde portefeuille met aantrekkelijke dividendinkomsten. De dividendstrategie is in staat die klantwensen te vervullen. Nu er behoefte is aan een duurzame dividendoplossing passen we strengere uitsluitingscriteria toe op ons beleggingsuniversum. Binnen dit nieuwe universum hebben we onderzocht of we nog steeds onze beleggingsdoelstellingen kunnen behalen. Dat is het geval. Met het Kempen Sustainable Global High Dividend Fund bieden we een interessante aanvulling voor duurzame beleggingsportefeuilles.

Het Kempen Sustainable Global High Dividend Fund heeft een N.V. structuur. Mogelijk volgt later een SICAV variant.

Share Button