Oikocredit publiceert Impact Report 2020

Bron
Oikocredit

Partner

Afgelopen week heeft Oikocredit het Impact Report 2020 gepubliceerd. Het rapport biedt inzicht in de sociale-impactresultaten van impactinvesteerder Oikocredit in het jaar 2019, dus voordat de wereld te maken kreeg met de coronapandemie.

Omdat de huidige wereldsituatie bijzonder relevant is voor Oikocredits missie, besteedt het rapport ook aandacht aan de donaties die Oikocredit in 2020 vanuit het capaciteitsopbouwprogramma heeft gedaan aan partners om te voorzien in de directe behoeften van hun klanten aan beschermingsmiddelen in verband met de pandemie.

De hoogtepunten van 2020

  • Onze inclusieve-financieringspartners hebben 38,2 miljoen klanten bereikt en 1,1 miljoen midden- en kleinbedrijven (MKBs)
  • 86% van de klanten bereikt door onze inclusieve-financieringspartners is vrouw, en 63% woont op het platteland
  • Meer dan 557.000 boeren werden bereikt door Oikocredits landbouwpartners
  • Duurzame-energiepartners boden 52.000 huishoudens toegang tot duurzame energie
  • € 0,7 miljoen besteed aan capaciteitsopbouw

Kawien Ziedses des Plantes, Oikocredits Global Social Performance Specialist: “Het rapport is een weergave van wat er is gebeurd in termen van impact, hoeveel mensen we hebben kunnen bereiken via onze partners en de activiteiten die we als Oikocredit hebben ondernomen.

Het Impact Report 2020 brengt ook in kaart hoe de impactresultaten van Oikocredit linken aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, en het beschrijft voorbeelden van partners en verhalen van eindklanten.

Kawien: “Het gaat om verantwoording, doen we ook wat we zeggen dat we doen? Kunnen we verbeteren wat we doen? En het gaat om transparantie, het tonen van de details achter de cijfers. ”

Download het Impact Report 2020

 

 

Share Button