Peter Blom treedt in 2021 af als CEO van Triodos Bank

Peter Blom (1956), CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur, kondigt vandaag zijn besluit aan om in de loop van 2021 zijn rol als CEO van Triodos Bank neer te leggen.

Peter Blom, CEO van Triodos Bank, zei: “Sinds de oprichting in 1980 ben ik onderdeel geweest van een inspirerend avontuur waarin Triodos Bank zich ontwikkelde van een klein Nederlands bankinitiatief, actief in de toen ontluikende duurzaamheid  niche, tot de Europese, waardengedreven koploperbank die we vandaag zijn. Triodos Bank is opgericht om de verandering te financieren door duurzame bedrijven, projecten en initiatieven mogelijk te maken.

Onze missie – bewust met geld omgaan om een positieve ontwikkeling in de samenleving te creëren, waarbij de menselijke waardigheid centraal staat – is daarbij steeds het leidende principe geweest en heeft veel weerklank gevonden in de samenleving en de financiële sector. Die missie is zeker vandaag de dag nog hoogst relevant en geeft Triodos Bank de kans om op grote schaal bij te dragen aan de transitie naar een duurzame en sociaal-inclusieve economie.

Aart de Geus, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Peter Blom is een groot bankier en zijn leiderschap en toewijding aan de missie van Triodos Bank – bewust omgaan met geld om positieve ontwikkeling in de samenleving te creëren, waarbij menselijke waardigheid centraal staat – hebben de bank gebracht naar waar die vandaag staat. Hij is een voorbeeld geweest voor vele generaties medewerkers en klanten van Triodos Bank, en is dat nog steeds. We respecteren zijn beslissing om volgend jaar af te treden, wat ruimte geeft voor een goed voorbereide leiderschapsoverdracht.

De Raad van Commissarissen zal het proces leiden om een opvolger te vinden. Nadere mededelingen worden gedaan als daar aanleiding toe is.

Share Button