State Street Global Advisors lanceert Climate Equity Funds

State Street Global Advisors, de vermogensbeheertak van State Street Corporation (NYSE: STT), lanceert vandaag de State Street Climate Equity Funds voor beleggers die het klimaatrisico in hun portefeuilles willen verminderen. 

Het nieuwe fondsenaanbod maakt gebruikt van State Street’s innovatieve methodologie waarmee het koolstofprofiel van portefeuilles direct verbetert en de CO2-uitstoot, in lijn met de afspraken van het Parijs-akkoord, wordt verlaagd. De Climate Equity Funds alloceren kapitaal aan bedrijven die gebruik maken van koolstofarme technologieën of die een sterke strategie op het gebied van klimaatverandering hebben ontwikkeld. De fondsen screenen op basis van een set norms based en business involvement uitsluitingen, en gebruiken vijf klimaatindicatoren die beleggers helpen om klimaatdoelstellingen te bereiken: Koolstofintensiteit, de uitstoot van fossiele brandstofreserves, het percentage fossiele omzet, het percentage groene omzet en de aanpassingsscore op paraatheid voor klimaatverandering. De fondsen bieden kostenefficiënt toegang tot gediversifieerde wereldwijde, Amerikaanse en Europese aandelenposities. Voor Europese beleggers zijn deze fondsen toegankelijk via een Luxemburgs investeringsvennootschap.

“Klimaatverandering wordt vaak omschreven als een crisis in slow motion,” aldus Carlo Funk, EMEA-hoofd van de ESG-beleggingsstrategie voor State Street Global Advisors. “Groeiend bewustzijn over klimaatverandering en bezorgdheid over de gevolgen daarvan versnellen de overgang naar een koolstofarme economie en het is nu echt tijd om te handelen. Met veel trots lanceren we daarom een strategie die de koolstofprofielen van klantenportefeuilles aanzienlijk verbetert door gebruik te maken van verschillende klimaatindicatoren. Het model maakt de optimale weging tussen het verbeteren van het koolstofprofiel, in lijn blijven met een tracking error-doelstelling, en het naleven van beperkingen ten aanzien van bepaalde landen en sectoren.”

Gerben Lagerwaard, hoofd van de Benelux-regio voor State Street Global Advisors: “Met deze fondsen kan de allocatie aan groenere technologieën tot 300 procent worden verhoogd, en tegelijkertijd kan de blootstelling aan fossiele brandstofreserves en fossiele omzet tot wel 90 procent worden teruggebracht. Het drastisch verminderen van de koolstofintensiteit helpt beleggers echt om een stap voorwaarts te maken bij het opbouwen van duurzame portefeuilles voor de toekomst.”

Share Button