Grootste fototentoonstelling van Nederland over microkrediet

Op 30 november start de grootste fototentoonstelling over microkrediet. Iedereen kan meedoen door de gratis poster met portretten van microkrediet-ondernemers voor het raam te hangen en zo de kracht van microkrediet ten toon te stellen. Op bijna 1500 locaties in heel Nederland zijn de portretten al te bewonderen tijdens de Week van het Microkrediet.

Solidariteit met micro-ondernemers wereldwijd

De tentoonstelling is de start van de jaarlijkse Week van het Microkrediet. “Door juist nu solidair te zijn met kleine ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika dragen we samen bij aan een betere wereld voor iedereen,” licht Eric Holterhues, directeur van initiatiefnemer Oikocredit Nederland, toe. “De posters van microkrediet-ondernemers laten zien wat de kracht is van microkrediet en de impact op de levens van miljoenen mensen wereldwijd.”

De Week van het Microkrediet is van maandag 30 november tot en met zondag 6 december. Ook langs wandelroutes door heel Nederland en online met #wvhm zijn de portretten van microkrediet-ondernemers te zien. In deze week is er een speciaal webinar van Oikocredit Nederland en verschijnt een nieuwe podcast over microkrediet. Kijk voor het programma en waar de tentoonstelling in Nederland te zien is op www.weekvanhetmicrokrediet.nl 

Een initiatief van Oikocredit Nederland

De Week van het Microkrediet is een initiatief van Oikocredit Nederland. Oikocredit investeert al 45 jaar in microkrediet. Kleine leningen aan mensen in meer dan 60 landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Daarmee kunnen zij zélf aan hun toekomst bouwen, hun gezin onderhouden en hun kinderen naar school sturen. Particulieren en organisaties in Nederland kunnen beleggen in microkrediet-ondernemers via het Oikocredit Nederland Fonds. 

Share Button