Ook particuliere investeerder kan vanaf nu impact beleggen via Global Impact Equity Fund van Aegon Asset Management en ABN AMRO

Bron
ABN AMRO

Vanaf vandaag kunnen particulieren investeren in het Global Impact Equity Fund van Aegon Asset Management en ABN AMRO. Dit geeft klanten de mogelijkheid om te investeren in ondernemingen die niet alleen financieel rendement opleveren, maar óók een positieve impact hebben op de samenleving en het milieu. Met de introductie van het Global Impact Equity Fund maken Aegon Asset Management en ABN AMRO zich sterk om impact investeren stevig op de kaart te zetten. Investeren kan al vanaf 50 euro.


Vanaf vandaag is het Global Impact Equity Fund van Aegon Asset Management en ABN AMRO beschikbaar. Bedrijven worden op grond van hun Environmental, Social en Governance (ESG) prestaties en hun positieve bijdrage aan de maatschappij in het fonds opgenomen. Het gaat dus om structurele inspanningen op het gebied van milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur, waarbij bedrijven waarvan bekend is dat zij betrokken zijn bij controversiële activiteiten zijn uitgesloten. Klanten kunnen vanaf een inleg van 50 euro investeren, waarmee Aegon Asset Management en ABN AMRO impact beleggen óók toegankelijk maken voor kleine, particuliere investeerders. Klanten van ABN AMRO kunnen in dit fonds beleggen via zelf beleggen, beleggingsadvies en duurzaam vermogensbeheer.

Impact investeren heeft de toekomst

Dit jaar vertegenwoordigt impact investeren een waarde van bijna 750 miljard dollar en is daarmee aan een opmars bezig onder investeerders. Het afgelopen jaar doet duurzaam beleggen het aanzienlijk beter dan traditionele beleggingsvormen. Daarbij heeft COVID-19 duurzaam beleggen in een stroomversnelling gebracht, vooral omdat duurzame sectoren beter bestand blijken te zijn tegen de crisis. ABN AMRO en Aegon Asset Management verwachten dat toekomstige regelgeving op het gebied van duurzaam beleggen de opmars van duurzaam en impact beleggen nog meer gaan versnellen in de komende jaren. Momenteel heeft ABN AMRO 20 miljard euro duurzaam belegd klantvermogen, waarvan 1 miljard euro aan impact beleggingen. Aegon Asset Management heeft 211,8 miljard euro duurzaam belegd klantvermogen, waarvan 5,1 miljard euro impact beleggingen.

Nieuwe standaard

“We willen onze klanten duidelijk maken dat zij het écht verschil kunnen maken met hun duurzame belegging bij ABN AMRO”, zegt Vincent Triesschijn, Directeur Duurzaam Beleggen van ABN AMRO. “We zien dat beleggen op basis van ESG-criteria steeds populairder wordt en er wereldwijd inmiddels een recordbedrag aan vermogen duurzaam is belegd. Onze klanten geven steeds vaker aan dat zij willen weten wat de directe impact van hun duurzame belegging is. Wat ons betreft, groeit impact beleggen uit tot een volwaardige beleggingscategorie, met een inleg van 50 euro tot 50 miljoen. Met de lancering van het Global Impact Equity Fund stellen we vanaf nu iedereen in staat om met hun beleggingen bij te dragen aan positieve impact voor samenleving en milieu.”

“Beleggers worden steeds meer bewust van de werkelijke impact die ze kunnen hebben op een blijvende en positieve verandering in de wereld waarin we leven. Of het nu gaat om klimaat-, maatschappelijke of andere milieuveranderingen, beleggers hebben nog nooit zo’n kans gehad om op deze manier met hun geld om te gaan en een positieve impact te hebben op onze planeet”, aldus Bas NieuweWeme, chief executive bij Aegon Asset Management. “Bij Aegon Asset Management helpen we onze klanten al meer dan 30 jaar verantwoord te beleggen en we zijn er trots op dat we samenwerken met ABN AMRO, zodat ons gecombineerde klantenbestand een verschil kan maken in onze wereld.”

Share Button