Investeer via crowdfunding in Motiv-e | Hart voor elektrisch rijden

Het merendeel van de zakelijke leaseauto’s in Nederland rijdt nog op vervuilende fossiele brandstoffen. Het is de missie van Motiv-e om zakelijk Nederland over te laten stappen naar elektrisch rijden. Draag bij aan deze missie door een overbruggingslening, met BMKB-C garantieregeling vanuit de overheid, te verstrekken tegen een nettorente van 5,2% met een looptijd van 4 jaar. Dit project staat nu live.

In Nederland worden meer dan 740.000 auto’s geleased. Het overgrote deel daarvan rijdt op vervuilende fossiele brandstoffen. Bedrijven vinden het vaak lastig om de overstap naar elektrisch rijden te maken, omdat ze door de bomen het bos niet zien. Motiv-e is gespecialiseerd in de import van elektrische auto’s, die worden verkocht aan leasemaatschappijen. Recent hebben we ook een eigen leasemaatschappij geïntroduceerd genaamd Lease-e. Lease-e biedt naast een aanbod elektrische auto’s ook hulp aan MKB-ondernemers in de overstap naar elektrisch rijden. Met behulp van rekentools, complete en praktische informatie en mobiliteitsoplossingen laten we aan klanten zien dat zien dat overstappen helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Motiv-e heeft 2019 afgesloten met een nettowinst € 534.000. De coronacrisis heeft echter voor een tijdelijke dip in de verkoop aan leasebedrijven gezorgd. Nu het herstel zich aandient heeft Motiv-e dringend behoefte aan liquiditeit om haar duurzame activiteiten voort te kunnen zetten. Motiv-e verwacht in de toekomst verder te kunnen groeien door onder andere de overheidsmaatregelen op het gebied van CO2 uitstoot en de toenemende vraag naar elektrische auto’s op de zakelijke markt.

Om de liquiditeit te verhogen heeft Motiv-e een lening met staatsgarantie (BMKB-C) aangevraagd van € 1.500.000. Hiervan wordt € 900.000 gefinancierd door het StartGreen Fonds Duurzaam MKB. Daarnaast wil Motiv-e € 600.000 ophalen bij de crowd. Zelf zal de ondernemer, aanvullend nog € 850.000 storten om huidige financieringen af te lossen en hiermee de kosten in de onderneming te verlagen.

Investeer in Motiv-e tegen een nettorente van 5,2% met een looptijd van 4 jaar en draag de transitie naar het rijden van en voor de toekomst.

 

 

Share Button