ASN Bank en a.s.r gaan samenwerken om schadeverzekeringsmarkt verder te verduurzamen

Bron
ASN Bank

Partner

ASN Bank en a.s.r. zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor het aanbieden en verder ontwikkelen van duurzame schadeverzekeringen. Het doel is om de schadeverzekeringsmarkt verder te verduurzamen. Vanaf medio 2021 bieden we drie duurzame schadeverzekeringen van a.s.r aan: voor aansprakelijkheid, inboedel en opstal.

Arie Koornneef, directeur ASN Bank: ‘Met deze samenwerking zetten we een stap in de wereld van duurzaam verzekeren en vergroten we de impact van onze duurzame missie. a.s.r. is net als ASN Bank een voorloper op het gebied van duurzaamheid. Ik ben blij dat we onze krachten kunnen bundelen en gezamenlijk inzetten op duurzaam herstel.’

Premie wordt belegd volgens ASN beleid

De verzekeringen die ASN Bank gaat aanbieden zijn op een paar onderdelen uniek te noemen. De premies worden volgens het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank belegd door a.s.r. Over die beleggingen zijn we transparant, zoals je van ASN Bank gewend bent. Daarnaast gaan we 2% van de premie-inkomsten investeren in innovatieve duurzame projecten.

Duurzaam herstel van schade

In het geval van schade is duurzaam herstellen het uitgangspunt. Dat wil zeggen dat de geclaimde schade zoveel mogelijk wordt gerepareerd met duurzame materialen. Als reparatie niet kan wordt gekeken of vervanging door refurbished producten mogelijk is, bijvoorbeeld bij smartphones.

Toekomstplannen

“We beginnen met drie verzekeringen, maar de ambitie is om meer duurzame schadeverzekeringen aan te gaan bieden”, geeft Arie Koornneef aan. “Hoe meer mensen zich duurzaam laten verzekeren, hoe groter de impact. Dat is waar we naar streven.”

Share Button