VeggieHap: groentepasta met meer dan 50% groente start crowdfunding

Bron
VeggiHap

Na de succesvolle introductie van de VeggiHap groente pasta met meer dan 50% circulaire groente, is het bedrijf een crowdfunding gestart om aan de sterk toegenomen vraag te kunnen voldoen. De vraag is inmiddels groter dan de productiecapaciteit en daarom is de start-up een crowdfunding gestart. Het uiteindelijke doel? Nieuwe voedselketens opbouwen waarin agro biodiversiteit en het gebruiken van alle groenten de norm is. En natuurlijk om mensen op de allerlekkerste manier meer groente te laten eten.

In 2020 heeft de vraag naar de Veggipasta bewezen dat VeggiHap erin geslaagd is om een product te maken wat geliefd is. Met tevreden klanten als Pieter Pot, Crisp, Rechtstreex en vele speciaalzaken wil het bedrijf graag doorgroeien. Om hieraan te kunnen voldoen is uitbreiding nodig en is VeggiHap een crowdfunding gestart. Het doel is om minimaal 150.000 euro op te halen. Binnen een week heeft het team 50% van hun doelstelling opgehaald. Hiernaast heeft VeggiHap in december de Rotterdamse innovatieprijs City Lab 010 gewonnen. Met dit geld en de crowdfunding kan VeggiHap doorgroeien tot een innovatieve speler dat groente in een nieuw jasje op de markt brengt. “Met het uiteindelijke doel om een ware Willy Wonka experience van de groente te geven aan schoolkinderen” aldus Pieter.

Oprichter Sean Patrick heeft het product in 2019 ontwikkeld. “het was voor mij een uitdaging om een product te maken met meer dan 50% groente zonder de bite en het goede mondgevoel van de allerbeste Italiaanse pasta te verliezen”. Door de grote hoeveelheid groente bevat de pasta veel voedingsvezels, langzame koolhydraten en eiwitten. Dit biedt extra gezondheidsvoordelen. Met simpele recepten wil VeggiHap laten zien dat gezond eten echt lekker en vooral heel makkelijk kan zijn.

Groente in een nieuw jasje

Veggihap ziet wereldwijd dat “gezondere” pasta’s aan terrein winnen en zo ook in Nederland. VeggiHap speelt hierop in en biedt een pasta aan die qua smaak en bite niet onder doet voor de beste Italiaanse pasta’s. Het unieke is dat de VeggiPasta meer dan 50% groenten bevat. “We zien dat Nederlanders niet hun dagelijks aanbevolen groente eten. De smaak bevalt niet of het is te moeilijk. Daarom stoppen wij groente in een nieuw jasje” aldus Walter Zantinge. De kracht van groente en het gemak van pasta zitten verpakt in een product. “Ideaal voor kinderen, en hun ouders die het lastig vinden om in 10 minuten iets gezonds op tafel te toveren”.

Nieuwe voedselketens en meer diversiteit op ons bord

VeggiHap wil in nauwe samenwerking met boeren nieuwe voedselketens opbouwen waarin duurzame landbouw de basis is. “Standaardisatie van groente (kleur/ soort/ afmeting) door de vraag van de markt is een toenemend probleem. Boeren krijgen niet meer de ruimte om diverse gewassen te oogsten en veel overproductie of afwijkende vormen worden weggegooid”. aldus Pieter van der Manden. Dit resulteert o.a. in bodemuitputting, teveel waterverbruik en klimaatproblemen. Wij gebruiken alle groente en geven de boer de ruimte om te doen waar hij goed in is: een op een duurzame manier samenwerken met de natuur. “En natuurlijk is meer diversiteit op ons bord ook goed voor ons”.

Share Button