bunq gaat 10 miljoen bomen planten

Bron
bunq

Na meer dan 2 miljoen bomen te hebben geplant in minder dan een jaar, zet bunq haar duurzaamheidsdoelstellingen voor 2021 nog veel steviger neer. Met de nieuwe update is het voor Easy Green gebruikers mogelijk om een vriend te kiezen die kan helpen om samen CO2-neutraal te worden. 

Voor elke €100 die deze vriend uitgeeft gaat bunq namelijk óók een boom planten. Op deze manier zal het tempo 2 keer zo snel gaan, vandaar de ambitie om komend jaar 10 miljoen bomen te planten. Dit gigantische bos zal in de toekomst zo’n 3 miljoen ton CO2 uit de lucht halen, wat gelijk staat aan ongeveer 3.2 miljoen vluchten van Amsterdam naar New York.

Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq: “We willen heel graag een significant bijdrage leveren aan een groenere wereld. Dankzij de nieuwste update verdubbelen we de snelheid waarmee we bomen planten!”.

bunq introduceerde de functionaliteit voor het planten van bomen voor hun Easy Green-gebruikers in 2019 en breidde deze uit voor alle minderjarigen. Door de komst van bunq Update 16 kunnen nu ook vrienden van Easy Green-gebruikers bomen planten met hun pas. Update 16 komt veel nieuwe features, waaronder een eenvoudige manier om te budgetteren en het kunnen toevoegen van de spaarkaarten zoals de bonus-kaart van de Albert Heijn.

Share Button