Duurzaam beleggen: steeds meer de toekomst?

De economie heeft geld nodig om in beweging te blijven en wordt die dynamiek voor een groot deel bepaald door de mate waarin het vrijstaand kapitaal wordt belegd. Aan kapitaal is er nooit gebrek, maar is het de kunst om de juiste personen ervan te overtuigen dat hun geld er beter van af is wanneer ze het duurzaam zullen beleggen.

Dat is weer wat anders dan een gokje wagen

Zo wordt er soms wel naar gekeken wanneer men het heeft over de mogelijkheden op de kapitaalmarkt. Het ligt er echter geheel aan voor welke mogelijkheid er wordt gekozen. Zo zijn er aandelen van bedrijven die een lange historie hebben van positieve ontwikkelingen en de waarde van hun aandelen een steeds stijgende trend vertoont. Beleggen in zulke aandelen heeft dus een duurzaam karakter. Er is ook een grote groep van bedrijven die binnen een korte periode een sterke groei hebben doorgemaakt en hun groei te danken hebben aan hun innovatieve producten. Zo zijn Tesla aandelen nu een hot item en komt er maar geen eind aan de wijze waarop Tesla steeds weer uitdagingen aangaat en zo tal van barierres heeft doorbroken.

Ook de cryptomarkt heeft plots een grote stap omhoog gemaakt

Crypto is al langer dan 10 jaar aanwezig, maar heeft de markt in de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. De twijfels waar er in het begin sprake van waren, hebben plaats gemaakt voor een enthousiasme dat ook te zien is aan de mate waarop de koers van Cardano sterk gestegen is. Dat biedt ook de ruimte voor duurzaam beleggen, maar is het ook wel belangrijk om steeds weer het crypto nieuws te volgen. Er zijn veel handelsplatforms die de mogelijkheid bieden om te beleggen in lange termijn koersverwachtingen voor bepaalde cryptomunten. Dat elimineert voor een deel het risico van de sterke koersschommelingen en gaat het er bij zulke beleggingen om, dat de koers over een aantal jaar veel hoger zal liggen. De toekomst zit dus in het beleggen van kapitaal waarbij het mes aan beide kanten snijdt: de beleggers, maar ook de bedrijven en ontwikkelaars van crypto.

Share Button