Rechtstreex zet record en haalt binnen 12 uur een ton op met crowdfunding voor uitbreiding naar Den Haag

Lokaal voedsel bedrijf Rechtstreex uit Rotterdam zorgde afgelopen weekend voor een record bij crowdfundingplatform CrowdAboutNow. Binnen een halve dag was het maximale doelbedrag van de lening van €100.000 bereikt. Nooit eerder was een campagne zo snel rond. 52 investeerders maken het voor Rechtstreex nu mogelijk om de uitbreiding naar Den Haag in gang te zetten. Vanaf half mei wordt er een lokaal Haags assortiment etensboodschappen geleverd aan klanten.

Rechtstreex werkt sinds 2013 in Rotterdam aan een transparante lokale voedselketen als alternatief voor de supermarkt. Ruim 2000 mensen bestellen wekelijks hun etensboodschappen bij ruim 100 lokale boeren en makers. Met de groei van de Haagse afhaalpunten werd het tijd om een volledig Haags assortiment en nieuw distributiecentrum te openen.

Crowdfundingplatform CrowdAboutNow bestaat tien jaar en helpt mkb-ondernemers onafhankelijk te groeien met een betrokken community. Sinds 2011 hebben bijna duizend ondernemers campagne gevoerd via het platform en blijft dit aantal fors doorgroeien. “Het is mooi om te zien dat een bedrijf dat zo lokaal werkt als Rechtstreex dit ook doortrekt in de financiering, door klanten en community mee te laten financieren in de groei van de onderneming. De snelheid waarmee deze crowdfunding is gevuld, is een record in de tien jaar dat CrowdAboutNow bestaat. Het is een bekroning op het werk van Rechtstreex en de betrokkenheid van de klanten” aldus Mark Laagewaard, algemeen directeur CrowdAboutNow.

Rechtstreex oprichter Maarten Bouten: “CrowdAboutNow sluit qua visie op wederkerigheid, lokale economie en menselijke maat perfect bij ons aan. Het is fantastisch om te zien hoe betrokken onze community is en deze volledige financiering heeft ingevuld. En dat al voordat de campagne goed en wel gestart was. Ongelooflijk dat het zo snel is gegaan.”

Share Button