AlphaMundi bundelt krachten met crowdfunding platform Lendahand

Bron
Lendahand

Partner

Met trots introduceert Lendahand een nieuwe cofinancieringspartner: impact investingfonds Alphamundi. AlphaMundi zet zich wereldwijd in voor het bestrijden van armoede en het behoud van het milieu, met name in ontwikkelingslanden. Dit doen zij door financiële producten te ontwikkelen die investeren in doeltreffende, winstgevende en schaalbare oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. Denk hierbij aan microfinanciering, goed onderwijs, betere gezondheid, hernieuwbare energie, betaalbare huisvesting en kleinschalige landbouw. Sinds 2007 hebben ze meer dan 70 miljoen dollar geïnvesteerd in meer dan 40 bedrijven. Ze hebben een bewezen staat van dienst en werken samen met gevestigde spelers als Triodos Investment Management (via hun Hivos-Triodos Fund), en Stiftung Abendrot, een Zwitsers duurzaam pensioenfonds.

Samen sterk

Bij Lendahand zijn wij altijd op zoek naar nieuwe, interessante investeringsmogelijkheden voor onze investeerders. Wij beogen samenwerkingen met organisaties die dezelfde waarden delen en ernaar streven om bedrijven duurzaam te laten groeien.

“Wij geloven dat impact investeren kan helpen bij het openstellen en mobiliseren van extra middelen voor duurzame ontwikkeling en dat het een aanvulling is op inspanningen van de overheidssector en particuliere filantropie.” – AlphaMundi

AlphaMundi zal als cofinancieringspartner Lendahand in contact brengen met partners die een tastbaar en zichtbaar verschil maken op zowel landelijk als lokaal niveau. Dit kunnen microfinancieringsinstellingen zijn, maar ook bedrijven in hernieuwbare energie en fintechs.

Na zorgvuldig due dilligence onderzoek door het ervaren team van AlphaMundi, selecteert het investeringsteam bij Lendahand de investeringsmogelijkheden die op ons platform verschijnen. AlphaMundi blijft de financiële en sociale prestaties van de partners vervolgens monitoren.

“AlphaMundi is een van de koplopers op het gebied van impact investing. Zij startten hun activiteiten bijna tien jaar voor de oprichting van Lendahand. Onze missies, visies en DNA zijn zeer nauw met elkaar verbonden. Samen zijn wij in staat om grotere projecten aan te nemen en risico’s te delen, terwijl we de transactiekosten voor de klant kunnen verlagen,” aldus Tobias Grinwis, Head of Investments bij Lendahand.

Inclusieve financiering

AlphaMundi biedt financieringsoplossingen voor schaalbare sociale ondernemingen in strategische sectoren voor duurzame menselijke ontwikkeling, bijvoorbeeld voor microfinanciering, betaalbaar onderwijs, fairtrade landbouw en hernieuwbare energie. Sinds 2017 past het bedrijf een genderanalyse toe door het hele investeringsproces. Ze geloven dat alle bedrijven, zelfs deze die zich niet expliciet richten op vrouwen en meisjes, gendergelijkheid in hun activiteiten kunnen bevorderen.

Share Button