Oneplanetcrowd financiert eerste duurzame vastgoedproject onder MiFID ll ; “RE:BORN WALDEN” van 3.8M

Financieringsplatform Oneplanetcrowd opereert onder de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID ll) vergunning. Onder het MiFID regime kunnen grotere bedragen opgehaald worden dan de reguliere crowdfundingplatforms mogen. Zowel voor grotere MKB-groeibedrijven als voor duurzame energie-opwekkingsprojecten die € 2.500.000 of meer willen ophalen. Met het aanbod “RE:BORN WALDEN” biedt OPC haar eerste grote duurzame vastgoedfinanciering aan onder MiFID II. Investeerders kunnen hierdoor een breder beleggingsportefeuille opbouwen en kunnen meedoen met financieringsprojecten die vaak alleen voor institutionele beleggers zijn weggelegd.

Eerste MiFID II financiering van Oneplanetcrowd is een feit!

In de Haagse Zeeheldenbuurt transformeert ontwikkelende belegger RE:BORN een voormalig kantoorpand dat zo wordt aangepast dat het in de toekomst zich telkens aan de vraag kan aanpassen. Ook wordt een verduurzamingsslag gemaakt en krijgt het architectonisch aanzien een flinke impuls. Bij deze vernieuwende aanpak past ook een andere manier voor de financiering. Daarom bood Oneplanetcrowd de ontwikkelende belegger RE:BORN een financiering aan van € 3.800.000 middels crowdfunding!

RE:BORN staat voor vrij denken, los van alle conventies en ingesleten patronen in de vastgoedsector. RE:BORN zag grote kans in de markt: verouderd, leegstaand vastgoed aanpakken en deze transformeren naar functievrije gebouwen – die daarmee steeds opnieuw bruikbaar zijn voor veranderende maatschappelijke wensen. WALDEN is één van de gebouwen die RE:BORN transformeert tot een full-electric energie-efficiënt gebouw, waarbij alle materialen duurzaam & circulair zijn. Materialen die vrijkomen bij het sloopwerk worden ‘geoogst’ en zoveel mogelijk hergebruikt.

Deze nieuwe manier van ontwikkelen en beleggen werd eveneens vertaald in een vernieuwende manier van projectfinanciering. Vanaf het begin kon RE:BORN een beroep doen op een sterke en vaste groep van particuliere investeerders. Zij zijn vanaf het eerste moment bij de onderneming betrokken en hebben de groei van RE:BORN mede mogelijk gemaakt. Bij WALDEN bouwt RE:BORN voort op deze aanpak door de kring van investeerders verder te vergroten door de inzet van crowdfinanciering bij Oneplanetcrowd.

Laagdrempelige investering

Sinds Oneplanetcrowd onder MiFID II opereert kunnen zij grotere financieringsproposities aanbieden op haar platform. Alle interne processen zijn getoetst of ze voldoen aan de eisen op het gebied van beheerste- en integere bedrijfsvoering. Het is voor Oneplanetcrowd mogelijk om, naast onderhandse leningen, ook obligaties en directe aandelen in een onderneming te bemiddelen. Hiermee kan voor de ondernemer de optimale financiële structuur geboden worden. Aandelen of obligaties kunnen daarnaast ook overdraagbaar worden waardoor het laagdrempeliger wordt om bijvoorbeeld te investeren in energieprojecten met een looptijd van meer dan 15 jaar.

Voor investeerders van het RE:BORN project betekent dit dat zij een bredere beleggingsportefeuille kunnen opbouwen en participeren vanaf een bedrag van € 250. Tevens kunnen investeerders meedoen met financieringsprojecten die voorheen alleen voor institutionele beleggers waren weggelegd. Voor het RE:BORN WALDEN project bedraagt de rente 5,6% (6% bruto) voor een looptijd van 5,5 jaar tijdens de exploitatiefase. In de eerste zes maanden tijdens de bouwfase geldt er een opslag van 1,5%, waarmee de rente op 7,1% netto (7,5% bruto) uitkomt. De transformatie van Walden is reeds in volle gang. In juni zal het ‘wind- en waterdicht’ zijn en de oplevering (tevens start exploitatie en verhuur) is gepland in januari 2022.

Oneplanetcrowd toont met RE:BORN aan klaar te zijn grotere financieringsproposities aan te bieden op het platform. Zij richten zich daarbij specifiek op MKB-groeibedrijven en duurzame energie-opwekkingsprojecten di>e een investeringsbehoefte van minimaal € 2.500.000 hebben. Financieringen boven € 5.000.000 zijn voor Oneplanetcrowd mogelijk met behulp van een AFM goedgekeurde prospectus.

Share Button