Duurzaam beleggen bij BrightPensioen krijgt nu ook vijf sterren MoneyView op ‘prijs’

Partner

MoneyView, het belangrijkste onafhankelijk benchmarkinstituut voor financiële producten, geeft de duurzame beleggingsrekening van BrightPensioen de hoogste waardering van vijf sterren in de categorie ‘Laten beleggen’ op prijs. Een half jaar geleden kreeg ook de pensioenrekening (met dezelfde prijs en voorwaarden) deze vijf sterren voor de productvoorwaarden. 

Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen: “Het is nog niet zo bekend dat je bij BrightPensioen een beleggingsrekening kunt openen zonder dat je bij ons een pensioenrekening hebt. En beleggen, zeker passief beleggen, is enorm in opmars. Dat merken wij ook. Beleggen bij BrightPensioen leverde ons al vaker vijf sterren op van MoneyView als ze keken naar onze voorwaarden. Die zijn dus zeer gunstig. Maar nu scoren we dus ook de maximale vijf sterren als ze kijken naar de prijs die we rekenen. Dat er maar twee van de door hen 24 vergeleken producten vijf sterren scoren, zegt veel. We hebben een afwijkend prijsmodel dat niemand in de markt hanteert. We verdienen niet aan het ingelegde vermogen van een klant. Bij anderen betaal je meer als je meer vermogen inlegt.”

MoneyView maakt een onderscheid tussen ‘Traditionele beleggingsrekeningen (zelf beleggen)’ en ‘Vermogensbeheerrekeningen (laten beleggen)’. BrightPensioen won de hoogste onderscheiding in de categorie ‘Vermogensbeheerrekeningen – laten beleggen’. Uit 24 vermogensbeheerrekeningen zijn 4.800 klantprofielen doorgerekend en BrightPensioen kwam hier – samen met Binck Fondsbeleggen – als beste uit de bus.

Lidmaatschap in plaats van percentage belegd vermogen

BrightPensioen heeft een ander prijsmodel dan alle andere spelers in de Nederlandse markt. Een lidmaatschap in plaats van een percentage op het vermogen dat iemand inlegt. Er wordt niet verdiend aan het belegde vermogen van een klant. Een lidmaatschap dus; een vaste jaarlijkse vergoeding. Dus hoe groot het vermogen ook wordt; de klant blijft hetzelfde betalen. Da’s eerlijk en transparant. Uit recente onderzoeken van het Financieele Dagblad en Business Insider bleek ook dat BrightPensioen steeds bij de top drie laagste kosten eindigt.

Share Button