E-bike merk doppio haalt geld op bij investeerder Airbridge en start crowdfunding

Bron
Doppio

De Amsterdamse investeringsmaatschappij Airbridge Equity Partners heeft een minderheidsbelang verworven in premium e-bike merk doppio. Daarnaast start doppio, onlangs uitgeroepen tot beste e-bike in de categorie ‘Elektrische Fatbikes’, een crowdfunding-actie. Oprichter Peter Eiselin “We willen ons bedrijf zo breed mogelijk financieren. De combinatie van private equity en crowdfunding past in deze filosofie.”

Doppio is bekend van de gelijknamige premium, tweepersoons e-bike met een snelheid tot 25 km per uur. Oprichter en eigenaar Peter Eiselin: “We hebben doppio in 2019 ontwikkeld als two-seater e-bike met superieure kwaliteit en service en natuurlijk geweldige rij-eigenschappen. Nadat we in korte tijd een leidende positie hebben veroverd in de wereld van de premium two-seater e-bikes kunnen we doppio met de participatie van Airbridge Equity Partners en de vandaag gestarte crowdfunding naar een volgende fase brengen.”

Groei

Rick van Boekel, mede-oprichter en partner bij het in Amsterdam gevestigde Airbridge Equity Partners: “De markt voor e-bikes is enorm in ontwikkeling. We zijn ervan overtuigd dat er voor doppio enorme kansen liggen, mede dankzij de focus op kwaliteit en het unieke ontwerp. We denken dat we doppio met een combinatie van kapitaal, ons netwerk en onze knowhow op het gebied van tech en online tot een nog groter succes kunnen maken. Invoering van de helmplicht voor snorscooters medio volgend jaar zal de vraag naar doppio alleen maar vergroten.”

Eiselin: “Ik ben heel blij met Airbridge als investeerder. De combinatie van private equity en de vandaag gestarte crowdfunding past uitstekend bij doppio en onze trouwe fans. We gaan ons de komende periode concentreren op zowel de uitbouw van het online kanaal als de opening van doppio-stores in steden als Utrecht, Rotterdam en Maastricht. Ik geloof in die stores, want dan kunnen mensen onze fietsen in het echt zien, een proefrit maken, onderhoud laten plegen of de accessoires die we voor onze fietsen hebben bekijken.”

De markt voor e-bikes groeit al jaren enorm hard. De prognose is dat er dit jaar 1,2 miljoen e-bikes worden verkocht. Dat betekent dat 9% van alle Nederlanders in 2021 een e-bike aanschaft, vaak omdat ze een gezond en milieuvriendelijk alternatief zoeken voor een scooter of snorfiets.

Crowdfunding

Doppio start vandaag een crowdfunding op platform CrowdAboutNow. Eiselin: “We willen ons bedrijf zo breed mogelijk financieren en onze fans de kans bieden mee te bouwen aan doppio. Mensen kunnen al vanaf 500 euro meedoen. Zij verstrekken een lening voor vijf jaar tegen een rente van 5% per jaar; het ingelegde bedrag wordt over een periode van vijf jaar afgelost. We bieden bovendien leuke incentives, zoals je naam op onze doppio Wall Of Fame, een weekend lang een doppio in bruikleen of zelfs een doppio V4 cadeau.”

Financiële details over de participatie van Airbridge Equity Partners worden niet bekendgemaakt. De crowdfunding start op 10 juni via crowdfund-platform CrowdAboutNow.

Share Button