Werknemers ASML en NXP vragen Pensioenfonds PME om meer inzet op de energietransitie

Voorzitter van het uitvoerend bestuur van Pensioenfonds PME Eric Uijen nam op 11 juni een verklaring in ontvangst van deelnemers van ASML en NXP. Deze deelnemers hebben zich verenigd in de werknemersverbanden GreenASML en YOUNG!NXP. In de verklaring roepen zij PME op om grote stappen te zetten op het gebied van de energietransitie. De verklaring werd ondertekend door in totaal 600 deelnemers van beide organisaties.

Actief klimaatbeleid

PME waardeert de betrokkenheid van de deelnemers. Het pensioenfonds voert al jaren een actief klimaatbeleid en stelt hierbij ook concrete doelstellingen. De verklaring van GreenASML en YOUNG!NXP onderstreept het belang van ’het klimaatbeleid van PME en is een oproep om te verkennen welke stappen PME nog meer kan zetten. Het bestuur gaat zich in de komende maanden buigen over de exacte inhoud van de verklaring en blijft hierover in contact met  GreenASML en YOUNG!NXP.

In het Eindhovens Dagblad zegt Tim van Werkhoven, werkzaam bij chipmachinemaker ASML, “De werknemers willen verandering, een versnelling van de ambities van PME (metaalsector).  De wereld moet sneller verduurzamen als we Parijs willen halen”. Nederlandse pensioenfondsen beheren ontzettend veel geld. Als die duurzaam investeren, kan dat voor een hefboomeffect zorgen.”

Share Button