ABN AMRO geeft duurzaamheidskorting op hypotheekrente

Bron
ABN AMRO

ABN AMRO vindt het belangrijk een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld en versnelling van de energietransitie. Klanten op weg helpen naar duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van de strategie van de bank. Het streven is dat alle woningen en gebouwen die we financieren samen gemiddeld een energielabel A scoren in 2030. We motiveren onze klanten graag om hun woning te verduurzamen en bieden met de duurzaamheidskorting daarom een mooie aansporing; ABNAMRO beloont klanten die stappen in deze richting zetten met korting op de hypotheekrente.

Met de Duurzaamheidskorting krijgt de klant korting op de rente:

  • 0,10% voor woningen met een geldig geregistreerd energielabel B
  • 0,15% voor woningen met een geldig geregistreerd energielabel A (of hoger).

Dit percentage kan in de toekomst wijzigen. Een woning met een voorlopig energielabel komt niet in aanmerking voor de korting.

Bestaande en nieuwe hypotheekklanten krijgen Duurzaamheidskorting als ze na de start van een rentevaste periode gaan verduurzamen en binnen 24 maanden hun energielabel – dat in aanmerking komt voor duurzaamheidskorting – laten registreren.

De Duurzaamheidskorting geldt bovendien voortaan ook voor ‘vernieuwbouw’. Dat is een gebouw dat zodanig gerenoveerd is dat de kwaliteit vergelijkbaar is met nieuwbouw.

Hypotheekklanten met een energielabel dat voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor Duurzaamheidskorting worden door ABN AMRO automatisch met de korting beloond. ABN AMRO haalt proactief de energielabels op bij de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) en kent de Duurzaamheidskorting vervolgens automatisch toe wanneer aan de voorwaarden is voldaan.

Share Button