a.s.r. introduceert duurzaam beleggingsproduct voor particuliere beleggers

Bron
a.s.r.

a.s.r. introduceert een online beleggingsdienstverlening voor particuliere beleggers. Deze dienstverlening biedt een beleggingsproduct voor het opbouwen van vermogen voor financiële doelen en voor later. Dit product kunnen mensen ook zelf eenvoudig online afsluiten. Het vermogen wordt belegd volgens het duurzame beleggingsbeleid van a.s.r. De campagne om dit onder de aandacht te brengen gaat aankomende maandag van start.

Het beleggingsproduct ‘Doelgericht beleggen’ geeft de mogelijkheid om flexibel vermogen op te bouwen en mensen te helpen bij het realiseren van hun persoonlijke financiële doelen. a.s.r. belegt het vermogen in een drietal vooraf samengestelde mixfondsen van a.s.r. vermogensbeheer. Deze mixfondsen bestaan uit verschillende combinaties van onder andere aandelen en obligaties, met een wisselend risicoprofiel.

Enkele voorbeelden van financiële doelen worden vanaf maandag aangehaald in de nieuwe merkcampagne van a.s.r. Informatie en inspiratie over deze doelen maken onderdeel uit van het online platform ‘Ik denk vooruit’, waarmee a.s.r. in april 2021 is gestart en dat bedoeld is voor iedereen die financieel vooruit wil. Naast inspiratie vinden mensen hier ook een eenvoudige tool om persoonlijk financieel inzicht te krijgen. Daarmee zien zij bijvoorbeeld wat het kost om minder te gaan werken. Met deze inzichten kan een plan worden opgesteld met oplossingsmogelijkheden om het gestelde financiële doel te bereiken.

Folkert Pama, directeur pensioenen bij a.s.r.: ‘Met het platform en deze nieuwe beleggingspropositie wil a.s.r. bijdragen aan een financieel fittere maatschappij. Een doelstelling die aansluit bij de missie en visie van a.s.r. om klanten te helpen in het delen van risico’s en samen vermogen op te bouwen voor later. Met duurzame oplossingen die oog hebben voor mens, milieu, maatschappij en toekomstige generaties. Het platform ‘Ik denk vooruit’ geeft mensen al de mogelijkheid inzicht te krijgen in hun financiële situatie. Met de introductie van dit beleggingsproduct zetten we nu een extra stap. Iedereen kan vanaf nu zelf werken aan zijn financiële doelen voor later.’

Hella de Weger, manager Merk & Positionering bij a.s.r.: ‘Mensen die het ingewikkeld vinden om in hun financiën te duiken, zoeken naar andere manieren om vermogen op te bouwen. Nieuwe partijen in de markt spelen hier gretig op in. Maar waar moet je beginnen? Met onze nieuwe campagne stimuleren we klanten om op een laagdrempelige manier te ontdekken wat hun financiële mogelijkheden zijn. We kiezen voor een positieve benadering, waarbij het niet altijd hoeft te gaan over verdrietige situaties als echtscheidingen of het overlijden van een partner, maar juist ook over de ‘leuke’ dingen, zoals een paar maanden kunnen reizen of je drieling tegelijkertijd laten studeren. We bieden je een tool om een plan te maken. Met het beleggingsproduct weet je dat je geld verantwoord wordt belegd, zoals in groene energie en onderwijs.’

* Doelgericht beleggen is een beleggingsdienst van ASR Vooruit BV. Met Doelgericht beleggen beleg je in beleggingsfondsen die worden beheerd door ASR Vermogensbeheer NV.

Share Button