Rechtstreex van de boer maakt consumenten mede-eigenaar door crowdfundactie

Na een record crowdfunding in april voor de uitbreiding naar de regio Haaglanden, lanceert de lokale boodschappenservice Rechtstreex nu een nieuwe actie waarmee consumenten aandelen kunnen kopen in het bedrijf: ‘We willen iedereen de kans bieden om voor een stukje eigenaar te worden en de komende jaren met ons mee te groeien.’

 Rechtstreex heeft groeiplannen voor 2022 en kiest ervoor om die op een unieke manier te financieren. Oprichter Maarten Bouten: ‘Het voelt als een logische stap om onze betrokken community niet alleen te vragen om te investeren in de lokale voedselketen, maar hen ook te laten meedelen in onze toekomstige winst en groei.’

Bij de vorige crowdfunding voor de uitbreiding naar regio Haaglanden was het doelbedrag binnen een halve dag bereikt. Een record voor het platform CrowdAboutNow. Omdat er veel meer interesse was dan ruimte, gaat Rechtstreex bij deze crowdfunding voor een hoger doelbedrag van €250.000 en een minimuminvestering van €250. Bouten: ‘Zo kan iedereen die dat wil bijdragen aan een duurzame toekomst.’

In 2020 en 2021 heeft Rechtstreex mede dankzij een investering van Ifund en een succesvolle crowdfundactie de logistieke capaciteit uitgebreid en de organisatie verstevigd. Zo opende het bedrijf een tweede distributiecentrum en werd de thuisbezorgservice uitgebreid zodat nu een groter deel van Zuid-Holland voorzien wordt van lokale producten.

Komend jaar bouwt Rechtstreex verder uit door gericht te investeren: ‘We willen de besteltijd verkorten, de website verbeteren, een handige app lanceren en doorgroeien van 60 naar 80 afhaalpunten. Daarnaast willen we onze leveranciers sneller kunnen betalen en met hen en onze community concrete stappen maken in het verduurzamen van ons voedselsysteem.’

Ga naar crowdaboutnow.nl/rechtstreex voor meer informatie.

Over Rechtstreex: Rechtstreex maakt een eerlijke, lokale voedselketen mogelijk. Dit doen we door wekelijks een seizoensgebonden assortiment uit de regio aan te bieden aan consumenten en hun bestellingen voor een eerlijke prijs in te kopen bij boeren en makers. Zonder onnodige tussenschakels en met zo min mogelijk voedselkilometers, verpakking en verspilling.

Share Button