Meewind schort uitgifte participaties Groenfonds Regionaal Duurzaam tijdelijk op

Partner

Al sinds de start van Groenfonds Regionaal Duurzaam in 2012 ziet Meewind jaarlijks in het laatste kwartaal de belangstelling voor het fonds enorm toenemen. Ook dit jaar is de interesse onverminderd groot, alleen heeft dat nu tot gevolg dat per 14 december 17.00 uur de uitgifte van participaties in Groenfonds Regionaal Duurzaam tijdelijk wordt opgeschort.

Voorkomen is beter dan genezen

Omdat de Nederlandse overheid het belang van groene beleggingen onderschrijft, heeft ze een aantal fondsen, waaronder Groenfonds Regionaal Duurzaam, officieel erkend als groenfonds. Het bijbehorende fiscale voordeel maakt het voor veel particuliere beleggers extra interessant om nog voor 1 januari mee te doen. Maar door het grote aantal stortingen in de laatste weken en het grote te verwachten aantal stortingen voor de rest van de maand december dreigt het fonds overliquide te raken. Om dit te voorkomen heeft Meewind besloten om de uitgifte van participaties tijdelijk op te schorten.

Deadline dinsdag 14 december

Dinsdag 14 december om 17.00 uur wordt de mogelijkheid om een storting te doen via mijn.meewind of de app uitgezet. Alle stortingen die op 15 december op de rekening van het fonds binnenkomen, worden nog wel meegenomen in verband met de bankverwerkingstijd. Alle stortingen die later volgen, worden teruggestort op de tegenrekening waarvan deze afkomstig zijn. De automatische incasso’s voor het fonds worden ook tijdelijk opgeschort. Tijdens de opschorting van uitgifte kunnen participanten kunnen hun participaties nog wel verkopen, bestaande verkoopopdrachten worden ook gewoon verwerkt.

Energie Transitiefonds nog gewoon geopend

Gelukkig is de opschorting tijdelijk. Groenfonds Regionaal Duurzaam heeft een duidelijke groeidoelstelling en zal in 2022 dan ook weer de uitgifte van participaties hervatten zodra dit mogelijk is. Het (niet fiscaal groene) Energie Transitiefonds blijft gewoon geopend voor nieuwe en bestaande participanten.

Share Button