Ruim € 2,1 miljoen opgehaald voor landbouwgronden voor natuurvriendelijke boeren

Bron
Aardpeer

Op de ‘Samen voor Grond II’ obligatielening, die 16 december 2021 van start ging, is inmiddels voor 2,1 miljoen euro ingeschreven. Voldoende om de lening te gaan plaatsen. Er is daarnaast nog één miljoen euro nodig om alle vijf boeren bedrijven uit de obligatielening volledig in hun grondvraag te voorzien. De uitgevende instelling, Stichting BD Grondbeheer, heeft daarom besloten om de inschrijvingstermijn voor de obligatielening te verlengen tot en met 28 februari 2022. Hiermee wil de stichting het laatste stuk van de financiering rond maken.

Het geld is nodig om de transitie naar een volhoudbare voedselketen, een gezondere bodem en meer biodiversiteit te versnellen. Met deze actie van Aardpeer, samen voor grond wordt landbouwgrond gekocht voor bestaande en startende agrarische ondernemers en voedselinitiatieven in Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant, Gelderland en Friesland. Zij kunnen daardoor de stap naar natuurvriendelijke landbouw maken. De gronden worden tegen eerlijke voorwaarden en voor een realistische prijs verpacht aan de boeren

Het zijn de volgende bedrijven:

Beleggers krijgen met de obligaties de mogelijkheid om bij te dragen aan de bevordering van bodemkwaliteit, biodiversiteit, gezond voedsel en sociale verbinding. Met een inleg vanaf 1.000 euro zetten zij hun geld voor 15 jaar aan het werk. Naast een duidelijk maatschappelijk rendement leveren de obligaties een jaarlijkse rente van 1,3% op. De verlengde inschrijvingstermijn van de ‘Samen voor Grond II’ obligatielening eindigt op 28 februari 2022. De maximale omvang van de obligatielening blijft 3,1 miljoen euro.

Inschrijven voor ‘Samen voor Grond II’ obligaties

De inschrijving voor de ‘Samen voor Grond II’ obligatielening is tot en met 28 februari 2022 mogelijk en wordt door Stichting BD Grondbeheer aangeboden via de website van DuurzaamInvesteren.nl.

DuurzaamInvesteren.nl is een online marktplaats waar enerzijds ontwikkelaars van duurzame projecten een investeringsaanbod (propositie) onder de aandacht van beleggers kunnen brengen en anderzijds beleggers hier een investering in kunnen doen.

Share Button