reNature start campagne om 2% voor de planeet te regenereren

Bron
reNature

1 februari 2022 start Stichting reNature een wereldwijde campagne om hun missie te ondersteunen om tegen 2030 2% voor de planeet te regenereren. De campagne heeft tot doel 2% van alle landbouwgrond (100.000.000 hectare) te regenereren en 2% van alle boeren (10.000 .000 boeren) te steunen in de transitie naar regeneratieve landbouw. De campagne onder de naam 2% for the Planet, daagt individuen en bedrijven uit om geld in te zamelen voor regeneratieve projecten. De campagne maakt gebruik van Patreon om de donaties in te zamelen.

85% van de ingediende projecten heeft geen toegang tot financiering

reNature heeft de afgelopen twee jaar een pijplijn van projecten over de hele wereld opgebouwd. Van de meer dan 200 projecten die via de website renature.co worden ingediend, heeft 85% geen toegang tot financiering. De financieringsbehoefte voor een enkel project ligt tussen de € 20.000 en € 50.000, afhankelijk van de locatie, het aantal hectare, het aantal boeren en het gewas.

Financiering van de eerste fase van regeneratie

Boeren die hun landbouwmethode willen veranderen in regeneratieve landbouw en boslandbouw, moeten het eerste jaar van het nieuwe systeem overbruggen voordat ze winstgevend worden. Deze eerste fase is vaak een te hoge drempel voor boeren in opkomende landen. De 2% voor de Planet-campagne is bedoeld om deze fase te financieren. Met slechts 1.000 ‘patrons’ kan de stichting meerdere projecten per jaar financieren en honderden boeren helpen bij de overgang naar regeneratieve landbouw.

Boeren die beginnen met regeneratieve landbouwsystemen zijn vaak een voorbeeld voor anderen vanwege hun betere oogstresultaten en groenere velden. Deze multiplier zal ons helpen ons doel te bereiken. ~Jacqueline Smit, voorzitter

Exclusieve inhoud en stemmen via Patreon

reNature koos Patreon als lidmaatschapsplatform. De patrons van reNature hebben maandelijks exclusieve toegang tot speciale content, interviews met experts en live-verslagen. Op het hoogste niveau krijgen de patrons stemrecht om het ​​project te selecteren dat gefinancierd gaat worden met de ingezamelde donaties.

We merken een groeiende betrokkenheid bij het thema regeneratie. Met meer dan 55.000 volgers op onze sociale media, is dit het moment om onze community op te roepen tot actie. ~Marco de Boer, CEO reNature

2% van het duurzaamheidsbudget

Bedrijven en andere organisaties kunnen de 2% for the Planet-campagne steunen door 2% van hun duurzaamheidsbudget te doneren. Deze donatie geeft de alle medewerkers toegang tot de exclusieve inhoud en stemrecht om een ​​project te kiezen om te ondersteunen. Het omvat ook het recht om de campagne-identiteit in hun merchandise te gebruiken.

Oplossing voor klimaatverandering

Regeneratieve landbouw omvat landbouw- en begrazingspraktijken die, naast andere voordelen, de klimaatverandering ongedaan maken door de organische stof in de bodem opnieuw op te bouwen, aangetaste bodem te herstellen, de biodiversiteit te vergroten en de waterhuishouding in de grond te verbeteren. Het verbetert het levensonderhoud en de economische veerkracht van boeren. Afhankelijk van het systeem en de boomdichtheid kan het zelfs plaatselijk de temperatuur verlagen. Regeneratieve landbouw is de oplossing voor klimaatverandering voor kleine boeren.

Met de financiële steun van deze campagne kunnen we een omslagpunt creëren voor kleine boeren naar meer duurzame landbouw over de hele planeet. Laten we dit samen doen en laten zien dat 2% het verschil kan maken! ~Chris van der Haak, bestuurslid

Share Button