Investeer in de deelfietsen van Donkey Republic

Investeer ook in leefbare steden dankzij verantwoord en betaalbare deelfietsen door een obligatielening te verstrekken tegen 6,2% nettorente plus 1% in Donkey Credits met een looptijd van 5 jaar.

Sinds 2015 streeft Donkey Republic ernaar om het stadsleven voor iedereen te verbeteren dankzij betaalbare en verantwoorde deelfietsen. We zijn direct of via partners actief in meer dan 60 Europese steden, met een vloot van meer dan 13.000 fietsen en e-bikes.

We zijn in staat om binnen enkele maanden een deelfietsnetwerk opzetten in een nieuwe stad. In de afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan onze service en ons partnernetwerk zodat we steeds meer steden kunnen bedienen. We houden het hele proces in eigen handen, van ontwerp, service en onboarding tot het ondersteunen van partners die hun eigen vloot op willen zetten. We hebben niet alleen zelf de software ontwikkeld, maar ook alle benodigde processen en back-office systemen om ons hele stedennetwerk te kunnen bedienen. In veel steden exploiteren we ook onze eigen dienst. Zo zijn we als eerste op de hoogte van innovaties en best-practices.

Ons succes spreekt voor zich. Momenteel zijn we actief in meer dan 60 steden. In de afgelopen twee jaar is ons aantal licenties verdubbeld en groeide onze verkooppijplijn met een jaarlijks terugkerende omzet van ongeveer € 0,5 miljoen tot ongeveer € 10 miljoen. Een derde van de groei van de afgelopen twee jaar is afkomstig van uitbreiding van bestaande accounts. Nog eens een derde van de groei hebben we behaald dankzij aanbevelingen van onze bestaande partners en klanten. Op dit moment zijn we bezig om onze verkooporganisatie op te schalen, zodat we ons partnernetwerk én onze voetafdruk kunnen vergroten.

In 2019 hebben we reeds € 700.000 aan financiering opgehaald via Oneplanetcrowd. Na de intensieve Covid-periode van 2020 zijn we in mei 2021 naar de beurs gegaan. Donkey Republic, gevestigd in Kopenhagen, is nu een beursgenoteerd bedrijf op Nasdaq First North en we hebben naar verwachting voldoende eigen vermogen opgehaald om in 2024 winstgevend te zijn. Ondanks de negatieve impact van het coronavirus liet het afgelopen jaar een recordomzet zien van € 5 miljoen en een aanzienlijke groei in alle strategische bedrijfssegmenten. Voor 2022 verwachten we een verdubbeling van onze inkomsten, dankzij de hoge tevredenheidsgraad van onze riders, een groeiende vloot en de lancering van grote gesubsidieerde contracten met steden. Donkey Republic is dus goed op weg om de groei en winstgevendheid te realiseren die we bij onze beursgang hebben beloofd.

Dit jaar is Donkey Republic Bike BV van plan om 4.500 fietsen aan te schaffen voor € 4,3 miljoen. Daarvan willen we graag 70% financieren via de crowd. De overige 30% zal door de Deense holding worden ingelegd.

Naast een rente van 7% bieden wij u ook gratis Donkey-fietsritten en de mogelijkheid om te helpen steden weer leefbaarder te maken, one ride at a time!

Doe mee en investeer ook in leefbare steden door een obligatielening te verstrekken tegen 6,2% nettorente en een looptijd van 5 jaar.

Details:

Financieringsvorm Obligatielening € 3.000.000
Bruto rente 7 % (nettorente 6,2 % na aftrek beheervergoeding van 0,8%) + 1 % in Donkey credits
Looptijd 5 jaar
Achterstelling Geen
Aflossing en rente Per kwartaal, eerste rentebetaling 1 juli 2022, eerste  aflossing 1 april 2023
Zekerheden Tweede pandrecht op activa van Donkey Republic Bike B.V. (Het eerste pandrecht ligt momenteel bij de investeerders van de eerste campagne via Oneplanetcrowd in 2019. Deze zal in 2024 volledig worden afgelost)
Overdraagbaarheid Jaarlijks in november, voor het eerst in november 2024
Share Button