Triodos Bank lanceert nieuw fondsbeheer

Triodos Bank heeft de omzetting van haar private banking klanten naar een nieuw fondsbeheer voltooid. Vanaf nu beleggen klanten met een vermogen vanaf €200.000 in het Triodos Impact Strategy Fund. Daarmee wordt fondsbeheer niet alleen gemoderniseerd, maar komt deze beheeroplossing ook binnen het bereik van een grotere groep beleggers. Naast het vernieuwde fondsbeheer blijft Triodos ook vermogensbeheer aanbieden. 

Via het nieuwe paraplufonds spreiden klanten hun beleggingen volgens hun persoonlijke beleggingsprofiel in acht verschillende fondsen. Beleggers krijgen hiermee toegang tot maar liefst ruim 650 bedrijven en projecten die positieve impact maken.

“Zo spreiden we het risico en maken we positieve impact op tal van thema’s mogelijk”, zegt Jeroen Pels, directeur Private Banking bij Triodos Bank. “Klantportefeuilles zijn nu niet alleen beter gespreid maar ook eenvoudiger te managen. Bovendien krijgen beleggers dieper inzicht in de veranderkracht van hun geld, en maken we het mogelijk om via themafondsen direct in concrete projecten te investeren. Dit alles kunnen we bieden tegen dezelfde of lagere kosten.”

Bijzonder is dat het paraplufonds is opgebouwd uit uitsluitend fondsen van het eigen fondsenhuis Triodos Investment Management. Vier van de acht fondsen zijn nieuw voor fondsbeheerklanten: Triodos Microfinance Fund, Triodos Food Transition Europe Fund, Triodos Emerging Markets Renewable Energy Fund en Hivos-Triodos Fund. Deze fondsen zijn gericht op het voorzien van microkredieten aan ondernemers in opkomende markten, op het versnellen van de transitie van duurzame energie in opkomende markten en op duurzame voeding en landbouw.

Het Hivos-Triodos Fonds is via het fondsbeheer momenteel exclusief en voor het eerst beschikbaar voor retailklanten van Triodos Bank. Deze publiek-private samenwerking draagt met financieringen aan pionierende, innovatieve bedrijven en projecten bij aan de duurzame ontwikkeling van landen die in welvaart en welzijn zijn achtergebleven.

Een andere duidelijk onderscheidende innovatie in de markt is de doorkijkfunctionaliteit: dit biedt beleggers een compleet beeld van de exacte samenstelling van hun portefeuille en de impact van hun belegging. Pels: “Per belegging zie je wat de weging van die titel is, wat onze motivatie is om in die titel te beleggen en welke SDG-doelstelling wij ermee nastreven.”

Share Button