bunq lanceert nieuwe beleggingsfunctie voor duurzaam beleggen

Bron
bunq

bunq biedt nu een eenvoudige en duurzame manier om je geld te beleggen. Beleggers kunnen beginnen met investeren in een reeks van sociaal en ecologisch verantwoorde bedrijven, rechtstreeks vanuit uw bankieren app van bunq. Allemaal met de gloednieuwe functie: Easy Investments.

Hoe werkt het?

In je bunq app is nu de optie opgenomen om binnen een paar minuten een Easy Investments subrekening te openen. “De app geeft  aanbevelingen over welke beleggingsstrategie het beste bij je past – hiervoor stellen we je vooraf een paar vragen. De keuze is natuurlijk nog steeds aan jou.” Hier zijn de 3 strategieën:

  • Minder Risico – lager risico, lager verwacht rendement
  • Enig Risico – stabiliteit in risico en rendement
  • Vegas baby! – meer risico, hogere verwachte opbrengst

Kan ik mijn investeringen automatiseren?

In ware bunq stijl…natuurlijk! Tot nu toe rondde Auto Save betalingen automatisch af en stuurde ze naar uw spaardoel. Nu kunt u ervoor kiezen om al uw afgeronde betalingen rechtstreeks naar uw Easy Investment sub-account te sturen. Geen moeite van uw kant – laat uw geld gewoon groeien zoals u dat wilt.

U kunt ook een vast bedrag kiezen dat u maandelijks wilt investeren.

Duurzaam beleggen

Bij de lancering van Easy Investments was het voor ons heel belangrijk waar uw geld naartoe gaat. We wilden er zeker van zijn dat je kunt beleggen in milieuvriendelijke bedrijven of in bedrijven die werken aan het behalen van duurzame ontwikkelingsdoelen. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Birdee, die dezelfde waarden heeft als wij. Zij hebben een sterke focus op duurzaamheid en willen zinvolle investeringen toegankelijk maken voor iedereen.

 

Share Button