Waarom paneelradiatoren ideaal zijn in huis

De meeste radiatoren die je tegenkomt in huis zijn paneelradiatoren. Ze zorgen ervoor dat je er in de winter lekker warm bij zit en verliezen daarom ook nog niet hun populariteit in huis. Sterker nog: het design wordt steeds moderner en ze worden steeds mobieler. Wat een paneelradiator precies is en welke er zijn leggen we in dit artikel uit.

Wat zijn paneelradiatoren?

Een paneelradiator bestaat uit een paneel en één convector. Het paneel is het deel waar het warme water instroomt, wat vervolgens het paneel opwarmt. De verwarming van dit paneel zorgt voor zowel stralingswarmte als convectiewarmte en kan daardoor een ruimte opwarmen. Ook warmt het de convectoren op: dit zijn de golvende platen die achter het paneel te zien zijn. De opgewarmde convectoren zorgen ervoor dat de lucht wordt opgewarmd die langs de convectoren stroomt.

De traditionele paneelradiator

Veel mensen hebben nog steeds de traditionele paneelradiator in huis. Dit zijn de paneelradiatoren die een geribbelde voorplaat hebben. Deze radiatoren worden vaak traditioneel beschreven vanwege hun lange bestaan in de huizen van vroeger en nu.

De vlakke paneelradiator

De modernere versie van de traditionele paneelradiator is de vlakke paneelradiator. Dit type wordt steeds populairder vanwege zijn strakke design en moderne uitstraling. Ook is een bijkomende voordeel dat dit type paneelradiator makkelijk schoon te houden is.

De elektrische paneelradiator

Heb je geen aansluiting naar een CV in de buurt, dan kan een elektrische paneelradiator een ideale uitkomst zijn om de ruimte in jouw huis te verwarmen tot een aangename temperatuur. Dit komt omdat dit type paneelradiator wordt aangedreven door elektriciteit en niet door warm water van een cv. Het enige wat je dus nodig hebt is een stopcontact in de ruimte. Handig, want dit type paneelradiator is dus hartstikke mobiel en kun je goed verplaatsen.

 

 

Share Button