ING maakt voortaan alle betaalpassen van gerecycled plastic

Bron
ING

ING kondigt vandaag aan om alle betaalpassen en creditcards te produceren van gerecycled plastic. Ieder jaar geeft ING 3,6 miljoen nieuwe betaalpassen en creditcards uit. In totaal zijn er in Nederland 9,2 miljoen ING-betaalpassen en creditcards in gebruik. Daarmee is de bank de grootste uitgever van betaalpassen in Nederland. Nu zijn deze nog van PVC, maar voortaan zijn de passen van gerecycled plastic gemaakt. Het produceren van betaalpassen van gerecycled plastic levert volgens onderzoek van TNO een reductie op van 19% CO2-uitstoot ten opzichte van het produceren van plastic-betaalpassen.

Ruud van Dusschoten, CEO van ING in Nederland, reikte vandaag de eerste duurzame betaalpas uit aan Frank Bouma van Vepa in Hoogeveen. Vepa maakt van gerecycled zwerfafval volledig circulair kantoormeubilair, zoals een groot deel van het interieur van het hoofdkantoor van ING.

“Het verduurzamen van al onze betaalpassen is een stap die past in onze duurzame ambities. Het beperken van onze eigen footprint is essentieel, maar de grootste impact maken we samen met onze klanten,” aldus Ruud van Dusschoten, CEO van ING in Nederland.

ING is onderdeel van de Net Zero Banking Alliance en committeert zich daarmee om haar activiteiten in lijn te brengen met een maximale temperatuurstijging van 1,5 graden. Deze doelstelling gaat verder dan de doelstelling van het Akkoord van Parijs.

Particuliere en zakelijke klanten die recht hebben op een nieuwe betaalpas, bijvoorbeeld omdat de huidige betaalpas verloopt, ontvangen een duurzame pas vanaf het moment dat de huidige voorraad op is. De bank kiest voor een natuurlijk verloop om zo geen bestaande voorraad te verspillen. De eerste passen van gerecycled plastic zullen nog voor de zomer worden uitgegeven. In 2026 zijn alle actieve betaalpassen en creditcards van gerecycled plastic.

Foto: Ruud van Dusschoten, CEO van ING in Nederland, reikt de eerste duurzame betaalpas uit.
Share Button