Mijlpaal voor PlusPlus: €1.000.000 geïnvesteerd in impact

Partner

Goed nieuws! Iets meer dan anderhalf jaar na de start heeft PlusPlus deze week haar eerste miljoen bereikt. Een gigantisch bedrag, dat onze investeerders (jullie dus) samen uitleenden aan ondernemers in ontwikkelingslanden om impact te maken. En daar zijn we bijzonder trots op…

Laten groeien

Zoals je weet is PlusPlus een nieuwe manier om bij te dragen aan minder armoede in de wereld. Niet met een donatie, maar met een lening aan talentvolle landbouw-ondernemers die dankzij jouw lening hun bedrijf kunnen laten groeien en zo de lokale economie een boost geven. Dat zorgt voor impact, zoals nieuwe banen voor jongeren, duurzamere voedselproductie en meer inkomsten voor velen.

Impact voor velen

Die impact is nu al te zien. Met de 1 miljoen euro die tot nu toe is uitgeleend konden 23 bedrijven in 9 landen ervoor zorgen dat 10.853 boeren en hun gezinnen meer inkomsten hadden om hun omstandigheden te verbeteren. Er ontstonden 194 nieuwe banen die zorgden voor extra werkgelegenheid, en 4.815 boeren konden door technische ondersteuning en training in duurzame landbouw hun opbrengst verbeteren.

Samen maken we verschil

Deze prachtige resultaten hebben jullie mogelijk gemaakt. Daar willen wij jullie, ook namens onze ondernemers, hartelijk voor bedanken! Het laat zien dat als we onze krachten bundelen en het samen doen, we heel veel mogelijk kunnen maken. Dat is precies waar het bij PlusPlus om draait. En we zijn nog maar pas begonnen…

Share Button