Plannersdesk en Triodos winnen eerste SEH Duurzaamheidsawards

Plannersdesk uit Arnhem en Triodos Bank hebben de eerste SEH Duurzaamheidsawards gewonnen, een initiatief van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen, HDN en SEH (Stichting Erkend Hypotheekadviseur). De award voor advieskantoren gaat naar het kantoor dat verduurzaming het meest actief betrekt in hypotheekadviezen en de award voor de geldverstrekkers gaat naar de aanbieder die duurzaamheid het meest actief verwerkt in z’n hypotheekbeleid.

De basis voor de award-toekenning wordt gevormd door objectieve data uit alle hypotheekaanvragen die verlopen via HDN. Op basis van deze data zijn in april vijf advieskantoren en vijf geldverstrekkers geselecteerd. Zij zijn door de jury van de SEH Duurzaamheidsaward aanvullend bevraagd over hun (praktische) betrokkenheid bij de verduurzaming via het hypotheekadvies en hun strategie en ambitie rondom woningverduurzaming. Op basis van deze aanvullende kwalitatieve gegevens heeft de jury de finalisten – drie per categorie – geselecteerd.

De winnaars hebben de award woensdag tijdens het SEH-congres ontvangen uit handen van Ed Nijpels.

De jury van de SEH Duurzaamheidsaward bestaat uit Ron Dukers (voorzitter SEH en voorzitter van de jury), Carla Muters (voorzitter Raad van Bestuur NHG), Eva Braas (Directie Wonen, ministerie van BZK) en Dirk Brounen (Professor of Real Estate Economics, Universiteit Tilburg).

Share Button