Carbon Equity lanceert Climate Investing Club: platform voor particulieren om te investeren in klimaattechnologie

Partner

Carbon Equity heeft deze week haar Climate Investing Club gelanceerd. Carbon Equity is een platform dat het voor particulieren mogelijk maakt om te investeren in baanbrekende klimaattechnologie bedrijven – middels laagdrempelige toegang tot ‘s werelds beste impact venture capital en private equity fondsen. Carbon Equity biedt toegang tot haar reguliere fondsen vanaf EUR 100.000. De Climate Investing Club maakt het nu mogelijk om ook te investeren vanaf een lagere instap.

Wat is klimaattechnologie?

Klimaat technologie is technologie die bijdraagt aan het verlagen van broeikasgassen. Denk hierbij aan elektrische mobiliteit, plantaardig voedsel en groene waterstof maar ook pionierende technologieën zoals CO2-afvang installaties, nucleaire fusie of cellulair vlees. “In de komende decennia zullen we elke bouwsteen van de fossiele economie moeten vervangen met een CO2 vrij alternatief. Dit zorgt voor een ongekende golf van innovatie in all sectoren van de economie.” aldus Jacqueline van den Ende, mede oprichter en CEO van Carbon Equity. Wij geloven er dan ook echt in dat deze technologieën de groeimarkten van morgen zijn. “Het is niet voor niks dat de bekende investeerders uit Silicon Valley op zoek zijn naar the next big thing in climate tech. Alles wijst erop dat dit een gigantische, en rightfully so, groeimarkt is” aldus van den Ende.

Hoe is Carbon Equity anders?

Carbon Equity is uniek in dat zij het mogelijk maakt voor particulieren om te investeren in private bedrijven voordat zij naar de beurs gaan. “Via Carbon Equity investeer je alleen in bedrijven die een concrete bijdrage leveren aan het oplossen van het klimaat probleem” zegt Jacqueline van den Ende. “Dit is dus materieel anders dan ESG beleggen waar je in beursgenoteerde bedrijven investeert die wellicht goede sociale en milieustandaarden hanteren zoals Apple of Amazon, maar niet actief het klimaatprobleem oplossen”.

Democratisering missie

“Investeren in private markten heeft een stuk meer impact dan het kopen van beursgenoteerde aandelen. Daarnaast kan het ook een hoger rendement opleveren – al zijn dit soort investeringen ook meer risicovol” zegt Jacqueline daarbij. Investeren in private fondsen was historisch alleen voor zeer vermogende particulieren en professionele investeerders weggelegd vanwege zeer hoge minimale instap van vaak vele miljoenen Euros. “En dan alsnog heb je vaak niet het netwerk of de expertise om de juiste fondsen te kiezen. Wij nemen dat voor je uit handen door met een ervaren team wereldwijd de beste fondsen te selecteren”. Door vervolgens veel kleine investeerders te bundelen maakt Carbon Equity het mogelijk om mee te investeren vanaf EUR 100.000.

De Climate Investing Club

“EUR 100.000 is voor de meest mensen uiteraard nog een hoog bedrag. De Climate Investing Club maakt het daarom nu mogelijk voor een selectieve groep van investeerders om ook met kleinere bedragen mee te doen”. Volgens van den Ende is dit een grote stap om klimaat investeren voor iedereen toegankelijk te maken en meer kapitaal in te zetten om de transitie naar een fossielvrije toekomst te versnellen.

 

Share Button