Twintig jaar duurzaam beleggen met de Kempen Sustainable European Small-cap-strategie

Bron
Kempen

De Kempen Sustainable European Small-cap-strategie viert deze maand haar twintigjarig bestaan. De strategie maakt daarmee, als één van de eerste in Europa, al 20 jaar duurzaam beleggen in Europese Small-cap bedrijven mogelijk. Sinds aanvang heeft de strategie, na kosten, een cumulatief rendement van 481% behaald voor haar klanten*. 

Michiel van Dijk, beheerder van de Kempen Sustainable European Small-cap-strategie, licht toe: ‘De beleggingsfilosofie van de Sustainable European Small-cap-strategie staat na twintig jaar nog steeds als een huis. Duurzaam beleggen, betrokken aandeelhouderschap en op een fundamentele wijze langetermijnwaarde creëren voor onze klanten is sinds jaar en dag onze beleggingsvisie. Ons team bestaat uit bevlogen fondsmanagers met een enorme drive om een goede performance neer te zetten. Onze duurzame beleggingsfilosofie is bekroont met vijf Morningstar sustainability globes en het Belgische Febelfin Towards Sustainability Label.’

Het team bestaat uit Michiel van Dijk, Erwin Dut, Sander van Oort, Hanna Waltsgott en Ingmar Schaefer en zij selecteren bedrijven van hoge kwaliteit met een interessante waardering. Als betrokken aandeelhouder heeft het team nauw contact met de ondernemingen in haar portefeuille over onderwerpen als duurzaamheid en strategische verbeteringen.

Het Kempen (Lux) Sustainable European Small-cap Fund biedt beleggers de mogelijkheid te beleggen in een actief en professioneel beheerde portefeuille van aandelen in kleine Europese beursgenoteerde ondernemingen, waarbij tegelijkertijd voldaan wordt aan strikte uitsluiting- en duurzaamheidscriteria. Sinds de start van de strategie in 2002 heeft het team een geannualiseerd rendement van netto 9,2% per jaar behaald (vs. 8,4% van de index)*.

Kempen is al meer dan 30 jaar specialist in small-capbeleggen en startte in 1991 met het eerste small-capfonds, het Kempen Orange Fund, gericht op Nederlandse small-caps. Sindsdien heeft Kempen het arsenaal small-capbeleggingsfondsen uitgebreid en biedt het ook Europese en wereldwijde small-capfondsenaan.

*Bron: rendement t/m september 2022, I  share class, benchmark is MSCI Europe Small Cap Total Return Index

Share Button