Ethische bank NewB zet bankactiviteiten helemaal stop

Bron
NewB

In 2021 is NewB vanuit het niets als een burgerbank opgericht (de eerste in meer dan zestig jaar). Vandaag moet de bank bijzonder slecht nieuws brengen want de coöperatie heeft niet voldoende financiële steun gevonden bij institutionele investeerders. NewB kan haar bankactiviteiten niet voortzetten ondanks de inspanningen van meer dan 116.000 coöperanten en 350 middenveldsorganisaties de afgelopen jaren.

NewB moest 40 miljoen euro vers kapitaal vinden bij institutionele investeerders om een kredietaanbod te ontwikkelen voor professionelen en particulieren met respect voor de reglementaire bankratio’s.

Diep bedroefd en zwaar ontgoocheld moeten we aankondigen dat NewB binnenkort bepaalde producten zoals bankrekeningen en leningen niet meer kan aanbieden. Dat betekent ook dat we een punt moeten zetten achter de ontwikkeling van onze duurzame renovatielening en professionele kredieten.

Algemene vergadering op 26 november

De coöperanten beslissen zo snel mogelijk over de toekomst van hun coöperatie. Op 26 november organiseren we een algemene vergadering met online infosessies de week voordien om vragen zo transparant mogelijk te beantwoorden. Coöperanten krijgen de komende weken een officiële uitnodiging met alle praktische details.

 

Share Button