ASN Microkredietfonds wordt mede-eigenaar van Banco Popular in Honduras

Partner

Het ASN Microkredietfonds is met een participatie van 19% een van de nieuwe aandeelhouders in Banco Popular geworden. Banco Popular is dé toonaangevende microfinancieringsinstelling in Honduras, met meer dan 60.000 klanten. De laatste jaren is de bank uitgebreid naar het platteland, waar de behoefte aan financiële diensten en landbouwkrediet groot is. De missie van Banco Popular past dan ook goed in de fondsstrategie van het ASN Microkredietfonds.

Het ASN Microkredietfonds heeft als doel om mensen met lage inkomens en micro- en kleine bedrijven in Latijns-Amerika, Azië, Oost-Europa en Afrika toegang te geven tot financiële diensten. Zo kunnen zij (meer) inkomen verwerven en hun financiële weerbaarheid versterken. Om dit doel te bereiken, verstrekt het fonds leningen en aandelenkapitaal aan zo’n 90 microfinancieringsinstellingen, andere financiële instellingen en ondernemingen wereldwijd. Het fonds heeft een speciale focus op het verstrekken van microkredieten aan vrouwen en mensen die op het platteland wonen.

Goede financiële diensten essentieel voor weerbaarheid

Fondsmanager Sascha Noé is blij met deze investering in een Banco Popular. “We hebben jaren aan deze investering gewerkt, maar moesten deze uitstellen vanwege de coronapandemie. In Honduras hebben slechts 40% van de volwassenen een bankrekening, terwijl goede financiële diensten essentieel zijn voor de weerbaarheid van mensen. Met onze investering kunnen we ervoor zorgen dat de Banco Popular verder kan groeien en meer mensen in Honduras toegang kunnen krijgen tot goede financiële diensten.”

Share Button